Values & Purpose

Értékeink
 
2018 őszén elkezdtünk azon a projekten dolgozni, amely a munkavállalói élményről szól, valamint arról, hogyan tudnánk megmutatni az egyediségünket, a különbözőségünket a hazai informatikai piacon. Ezek alatt a meetingek alatt 5 értéket fogalmaztunk meg, amelyekről egy workshop keretein belül mesélünk, hogy nekünk személy szerint mit is jelentenek ezek a kifejezések: 
 
Fejlődés (growth):
Tudjuk, hogy minden helyzetben ott a szakmai fejlődés lehetősége. Hozzánk behozhatod saját személyiséged és érdeklődési köröd színességét is.
 
Gondoskodás (care):
Az evosoftban otthon vagyunk, törődünk egymással. A munkán kívül is színes közösséget alkotunk.

 
Jelenlét (presence): 
Az élet minden területén jelen vagyunk. Hatással vagyunk arra, hogy a jövőnk gördülékenyebb és élhetőbb legyen.


Megbízhatóság (trust): 
Hiszünk abban, hogy sikereink kulcsa tudásunk, mérnöki megoldásaink és adott szavunk megbízhatósága.

Merészség (bravery):
Folyamatosan a jobbító szándék vezérel minket. Merünk megkérdőjelezni és tenni.

Összefoglaló videó 

 
Fejlődés
 
 
Gondoskodás
 
 
Jelenlét
 
 
Megbízhatóság
 
 
Merészség
 
Célunk
 
Több hónapig tartott az az ún. „memetika-kutatás”, amelynek keretében a kollégák segítségével gyűjtöttük össze azokat a véleményeket, érzéseket, mondatokat, kulturális géneket és gondolattöredékeket, amelyeket aztán elemeztünk, majd kirajzoltuk azokat a gondolati struktúrákat, irányvonalakat, amely mentén az evosoft mozog, és amelyek a közösen megalkotott „purpose-t”, magyar fordításban küldetés, közös cél alapjául szolgáltak.
 
Magyarország vezető szoftverházaként rendszeresen feltesszük magunknak a kérdést, hogy mi az a cél, mi az a küldetés, amely ma már több, mint 1300 mérnököt hajt. Legutóbb 2016-ban tettük ezt meg, amikor kollégáink széles körű bevonásával határoztuk meg azt a törekvést, amely a cég misszióját, üzleti magatartását, értékeit és kultúráját foglalja össze.
 
„A világ Siemens-logika szerint működik. A világ logikáját mi alakítjuk szoftverré.”
 
E jelmondat összefoglalja mindazt, amelyre az evosoftosok generációtól függetlenül rezonálnak, és amely cégünk tevékenységének lételeme. A Siemens kulcsfontosságú stratégiai partnereként jól értjük ezt a logikát, és büszkék vagyunk arra, hogy szoftvermegoldásainkkal az értékteremtés magas szintjéhez járulhatunk hozzá. Mára számos siker és világszínvonalú termék alkotói vagyunk valamennyi üzletágunknál, és hiszünk abban, hogy szoftvereink a világ valós problémáinak megoldásában segítenek, mérnökeink fejlesztései, innovációi maradandó nyomot hagynak a világban. Ezért a célért dolgozunk mindannyian az evosoftnál.
 
E magasabb rendű cél a mindennapi szakmai munka motorja, része az evosoft üzleti ambícióinak és közösségépítő ereje is van. Arra törekszünk, hogy olyan munkahely legyünk, ahol a kollégák egyéniségüket és saját elképzeléseiket is megőrizve aktív részesei lehetnek e törekvés megvalósításának. Fontos, hogy megtaláljuk az együttállást a személyes és vállalati célok között, hogy a „being” és a „doing”, azaz, a „belső motiváció” és a „mindennapi tevékenység” valódi hivatássá fejlődjön, amelyben a kollégák az újdonságok és innovációk megteremtésén dolgozhatnak.