TechClub és CoP Test

TechClub

Munkatársaink évről-évre rengeteg hazai és nemzetközi szakmai továbbképzésen, konferencián, workshopon vesznek részt. Ezeken az alkalmakon olyan tudás birtokába juthatnak, amelyek nem csak nekik adhatnak újat, hanem a többi kollégának is. A TechClub egy olyan fórum, ahol a munkatársaink ezeket az ismereteket szélesebb körnek adhatják át.
 
2011-ben Budapesten indult útjára ez a belső tudásmegosztó kezdeményezésünk, ahol kollégák adnak elő egymásnak. A TechClubot a miskolci és a szegedi irodáinkban is folytatjuk, így a cég egésze bekapcsolódott a házon belüli kezdeményezésbe. Az ötlet sikerét bizonyítja, hogy a TechClub mára több, mint 30 előadással, csaknem 1400 résztvevővel a háta mögött még mindig aktív házon belüli szakmai fórumként funkcionál.
 
A TechClub a technológiai érdekességeket az evosoftos projektek vonatkozásban mutatja be, erősítve a cégen belüli szakmai életet és a tudástranszfert. Az itt előadó kollégák közérthetően mutatják be az általuk jól ismert szakmai témákat; ezzel nemcsak tapasztalatot és tudás adnak át, hanem hidat képeznek a különböző tematika, technológia mentén működő üzletágak között.
 
A TechClub számokban nem mérhető adottsága, hogy az ott résztvevő kollégák egy-egy szakmai témához társakat találhatnak a későbbi eszmecserékhez, támogatáshoz és konzultációkhoz. A tapasztalatcserén túl munkatársaink itt mutatják be azokat a projekteredményeiket, amelyekre evosoft szinten méltán lehetünk büszkék.

TechClub előadás az evosoftnál

CoP Test

A Community of Practice Testing (CoP Test) szintén egy házon belüli kezdeményezés, a kezdete oda nyúlik vissza, amikor egy szűkebb projektcsapat tagjai gyűltek össze azért, hogy a teszteléssel kapcsolatos problémákat, megoldásokat és best practice-eket megosszák egymással. Idővel a rendezvény kinőtte az üzletági korlátokat, és egy olyan szakmai fórummá lépett elő, amelyen 3 üzletág: a  rendszerteszt részleg tesztelői, a fejlesztői csapatokban lévő tesztelők és integrációs tesztelők vesznek részt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a meghívottak körét még tovább bővítettük az evosoft egészére: bárki jelentkezhet a havi rendszerességgel megszervezett fórumokra, ahol alkalmanként egy-egy üzletágakon átívelő és teszteléssel kapcsolatos kérdést, problémát vagy módszertant beszélünk át. A COP Test túl van az első évadán, ám témáink még bőven vannak, így folytatjuk a közös fórumokat, melyeken alkalmanként közel 40 kolléga cserél tapasztalatot.