System Test & Engineering (videó!)

„Mi vagyunk a garancia a Siemens-termékekbe vetett bizalomra.”

Sándorfalvi György üzletágigazgató (a vele készült interjút az alábbi linken nézheted meg)

„Az evosoft rendszertesztelési kompetencia központja a szoftver- és hardverrendszerek validálását és verifikálását végzi. Bővebben: azt vizsgáljuk, hogy a hozzánk érkező Siemens-termékek elérték-e már a piaci érettség mérföldkövét.
 
 
Sándorfalvi György üzletágigazgató
 
Ipari partnereink és végfelhasználóink között tudjuk a Tesla-t, a BMW-t, a Volkswagent, jelen vagyunk a Liszt Ferenc repülőtér, valamint a győri Audi és a kecskeméti Mercedes gyárakban is.
 
Felelősségteljes munka a miénk:

a Siemens menedzsmentje többek között a mi véleményünkre is alapozza döntését, amellyel kereskedelmi forgalomba enged egy adott terméket, vagy további fejlesztésre küldi vissza. Mi vagyunk a termékfejlesztés azon lépcsőfoka, ahol a részegységek egy teljes rendszerré állnak össze. Ez azt jelenti, hogy mi vagyunk az első ügyfelei és egyben az első felhasználói is a Siemens termékeinek. Mi a terméket már abban a formájában teszteljük, ahogyan azt a végfelhasználó kapná meg. Feladatunk része a nagyobb bonyolultságú ügyfélproblémák kivizsgálása is.

A nálunk lévő témáknál megjelennek a Siemens nagy ipari termékeiben használt szoftverek és célhardverek, amelyek vizsgálatával foglalkozunk. Ezek nem szimulált vagy részegységei egy berendezésnek, hanem a német partnerünk ipari környezetben használt automatizált rendszereinek egy-egy komponense. Mára a nálunk fellelhető hardverek mennyisége akár több komplett gyár számára is elegendő lehetne, projekteszközeink összsúlya túllépte a 70 tonnát(!), melyhez egyedi fél megawattos kiegészítő betáplálás társul.

Az üzletágunknál végzett munka főként rendszertesztelés és az ezt kiegészítő tesztautomatizálás. Utóbbi tevékenység az agilis fejlesztési modell egyik alappillére, az ebben összegyűlt tudásunkat
a Siemens-en belül is elismerik, sokszor, mint tanácsadó segítjük az anyacég kollégáit projektkörnyezet kialakításában.

Rendszerteszteket végzünk a Siemens S7-es termékcsalád majd összes programozható logikai vezérlőjére, WinCC ipari kezelőfelületekre, Simotion gyártásautomatizálási rendszerekre, Sinumerik szerszámgép vezérlő rendszerekre, emellett dolgozunk biztonságkritikus safety és security releváns területeken is, például egyik kiemelkedő kulcsterületünkön a Sinamics hajtásvezérlő rendszerek területén. Termékismeretünk szinte a teljes TIA Portal portfólióját és a Siemens cloud alapú platformját, a Mindsphere-t is lefedi. Tudásunkat a Siemens évről évre egyre több Siemenses szerepkörrel jutalmazza, így a teljes rendszertesztelési felelősség is sokszor nálunk van.

Főként villamosmérnököket és informatikusokat foglalkoztató projektjeink mindegyike Budapesten található. Kollégáink a felhasználói szemlélethez szükséges technológia- és termékismereten túl tesztelési, agilis módszertani és tesztautomatizálási ismeretekkel is rendelkeznek.

Rendszeres előadásokat tartunk házon belül, számos egyetemen és a HUSTEF konferencián is. Tesztautomatizálási tevékenységünkhöz a Siemens standard test management rendszereit, valamint jellemzően Microsoft alapú megoldásokat használunk, de természetesen otthon vagyunk más state-of-the-art tesztelési technológiákban is.”
 
A céggyűlés standos kiállításaira 3 üzletág, köztük az System Test & Engineering kollégái fogtak össze egy ipari automatizálást szemléltető   makett elkészítésére. Az erről készült kisfilmet ennek az oldalnak az alján találod.