Letették új székházunk alapkövét

h, 03/25/2019 - 17:23 -- katalin.herczeg.ext

Március 25-én ünnepélyes keretek között tették le cégünk új székházának alapkövét. A modern Duna parti irodaház várhatóan 2021 elején nyitja meg kapuit az Infoparkban. A high-tech megjelenésű elegáns épület  az evosoft budapesti munkatársai számára biztosít inspiráló és világszínvonalú környezetet a szoftverfejlesztési kihívásokhoz.

Az alapkő előtt balról jobbra: Dale A. Martin (elnök-vezérigazgató, Siemens), Petényi István (CEO, evosoft Hungary), dr. Roland Busch (technológiai vezető, Siemens AG), Szigeti Ádám (innovációért felelős helyettes államtitkár), Noah Steinberg (elnök-vezérigazgató, Wing Zrt.), Volkmar Wenzel (Németország Magyarországra akkreditált nagykövete), Veres Tibor (Wallis-csoport tulajdonosa), Norbert Schömer (vezérigazgató-helyettes, Wing Zrt.)

A rendezvényen beszédet mondott Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Roland Busch, a globális Siemens AG technológiai vezetője, Noah Steinberg, az épületet fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Petényi István  cégünk, az evosoft Hungary ügyvezető igazgatója, továbbá megtisztelte jelenlétével a rendezvényt a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója Dale A. Martin is.

Noah Steinberg (elnök-vezérigazgató, Wing Zrt.) 

Petényi István (CEO, evosoft Hungary)

Szigeti Ádám (innovációért felelős helyettes államtitkár)

dr. Roland Busch (technológiai vezető, Siemens AG)

Az új, hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként, a Magyar Tudósok körút 11. szám alatt épül, befejezése után közel 22.000 négyzetméteres területéből munkatársaink mintegy 20.400 négyzetméteren fognak dolgozni.

Az alapkőletételen Petényi István beszédében megszólította az evosoft munkatársait is: „Megtiszteltetés, hogy együtt léphetünk át az evosoft életének új fejezetébe. Odaadó munkátoknak és szakmai hozzáértéseteknek köszönhetjük vállalatunk sikereit, s azt, hogy a Siemens kulcsfontosságú partnerei lehetünk. Tudásközpontú vállalatként kollégáink szellemi tőkéje a legfontosabb számunkra.  E tudásnak köszönhetjük az evosoft eddigi sikereit és ez hordozza számunkra a jövőt. Fontos számunkra munkatársaink elégedettsége, mert hisszük, hogy kulcsszerepe van az evosoft eredményességének növelésében. Amikor úgy döntöttünk, hogy a budapesti telephelyeinken végzett szoftverfejlesztői tevékenységünket egy központba vonjuk össze, az volt a célunk, hogy hatékonyabbá tegyük a kollégáink munkáját. A nálunk dolgozó több mint 1600 munkatárs világszínvonalú szoftverfejlesztési, szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak felel meg. Új székházunkkal méltán kívánunk világszínvonalú és inspiráló munkahelyi környezetet is teremteni számukra.”

A beszédeket követően a résztvevők egy időkapszulát helyeztek el az építkezés területén, melybe többek között bekerült a vállalatok közötti hosszú távú együttműködési megállapodás is. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában épülő irodaházat várhatóan két év múlva vehetjük birtokba.

Az alapkőletételi eseményhez kapcsolódóan cégünk jelenlegi központjába is ellátogatott dr. Roland Busch (COO, CTO, Siemens AG), dr. Palkovics László (innovációs és technológiai miniszter) és Szigeti Ádám (innovációért felelős államtitkár). Az evosoft életében kiemelt fontosságú a rendezvény és nagy megtiszteltetés jelentett számunkra, hogy életközelből is bemutathattuk az evosoft tevékenységét.

Az épületről néhány szóban

Az evosoft új székháza a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park II. üteme, amely az elérhető legmagasabb műszaki tartalommal, LEED Gold környezettudatos minősítéssel épül meg. Építészeti különlegessége a letisztult üvegfelületet izgalmassá tevő homlokzati áttörés, mely képletesen és a maga valójában is „ablakot” nyit a Dunára, egyúttal lehetővé teszi a belső udvarok és a hátsó irodarészek kilátását a folyóra. A második emeleti panorámás teraszról páratlan kilátás nyílik a Dunára és a pesti belvárosra. Az impozáns és elegáns lobbytérből közelíthetők meg a földszinti szolgáltatók és a zöld belsőudvarok, melyeknek köszönhetően az irodatereket és a közös területeket minden szinten átszövi a fény. A kellemes térérzethez hozzájárul az épületen belül, valamint a tetőkön és a teraszokon is nagy felületeken alkalmazott zöldnövényzet.

A high-tech megjelenésű elegáns épület tervezését a WING építésztervező leányvállalata, az Aspectus Architect végezte Szerdahelyi László vezetésével.

Bérlő: Siemens Zrt – evosoft Hungary 100%-os bérlő
földszint, 6 emeleti szint, 4 szint mélygarázs
Bruttó terület: 21.400 m2
Iroda: 19.500 m2
Raktár: 1.900 m2 (mélygarázs szinten)
Parkoló: 512 db
Étterem: 720 m2

A rendezvény sajtóközleménye letölthető innen.

Kapcsolati információk:

evosoft Hungary Kft.
Gönye Zoltán
Telefon: +36 1 381-6249 E-mail: Zoltan.Goenye@evosoft.com