Kik vagyunk?

Kedves Olvasó!

Az evosoft Hungary Kft. egy több mint 25 éve kezdődött sikertörténet főszereplőjeként elképesztő utat járt be: egy pár fős kis cégből mára hazánk egyik meghatározó informatikai vállalatává lépett elő. Nevünk egyet jelent a világszínvonalú szoftvertermékek fejlesztésével. Nem túlzás azt mondani, hogy az emberiség és a körülöttünk lévő világ kihívásaira választ adó termékek létrehozásán dolgozunk, többek között az ipari automatizálás-technika, a hajtástechnika, az elektromos autók, az orvostechnika és az energetikai automatizálás terén. Mindig is a legmagasabb színvonalú mérnöki munkára törekedtünk, évről évre egyre többen.

Büszkék vagyunk arra is, hogy Budapest mellett két vidéki nagyvárosban, Miskolcon és Szegeden is jelen vagyunk a régiók meghatározó informatikai munkaadójaként. A magyarországi evosoft ma már több mint 1400 kollégának ad munkát, árbevételünk 2019-ben tisztán szoftverfejlesztésből meghaladta a 26,5 milliárd forintot.

Sikereinket és dinamikus fejlődésünket nem másnak köszönhetjük, mint kitartásunknak és a nálunk dolgozó kollégáknak, hiszen szakértelmük, technológiai tudásuk és elhivatottságuk nélkül az evosoft ma nem tartana ott, ahová eljutott.

Cégünk 100%-ban az evosoft GmbH tulajdona, amely a Siemens világvállalat része. A Siemens AG stratégiai fontosságú kutatási-fejlesztési partnereként a technológiai óriás szinte valamennyi szakterületén jelen vagyunk, egyre több termékfejlesztési és rendszertesztelési feladatot és egyre több felelősséget kapva az új megbízásokkal.

Tudásközpontú vállalat vagyunk, mérnökeink és informatikusaink kimagasló szakértelmének köszönhetjük, hogy mára a Siemens kulcsfontosságú partnerévé léptünk elő. Büszkék vagyunk arra is, hogy a magas színvonalú szoftverfejlesztésen túl kutatás-fejlesztési projektekben is részt veszünk, és aktív véleményformálóként beleszólhatunk abba is, hogy a jövő Siemens termékei milyen technológiákra épülve kerüljenek majd a piacra. Ezzel áttételesen befolyással lehetünk az egész szoftver-iparág alakulására, fejlődésére, ami óriási lehetőség, ugyanakkor nagy felelősséggel is együtt jár. Büszkén vállaljuk a megbízást, az evosoft két évtizednyi tapasztalattal a birtokában megérett erre a feladatra.

Az evosoftnál hiszünk abban, hogy a mérnöki, műszaki tudással olyan termékeket hozhatunk létre, amelyek könnyebbé, élhetőbbé teszik az emberek mindennapjait. Mérnökként, informatikusként ezért választottuk ezt a pályát, ez a belső motor hajt mindannyiunkat.

Büszkék vagyunk arra is, hogy évek óta Magyarország vezető szoftverfejlesztő vállalataként tartanak minket számon (Budapest Business Journal Book of Lists 2018/2019, Szoftverfejlesztők), a hazai informatikai piac egyik legstabilabb munkaadójaként.

Hiszünk a jövő mérnöknemzedékében, ezért aktív kapcsolatokat ápolunk a meghatározó hazai műszaki felsőoktatási intézményekkel. Számos helyen jelen vagyunk  vendégelőadóként, szakmai programok támogatójaként (pl. a BME RobonAUT autonóm robotversenye), rendszeresen együttműködünk szakmai diákszervezetekkel. Nyílt napjainkon a hallgatók az evosoftos projektek és laborok mindennapjaiba pillanthatnak be, hogy diplomaszerzés után milyen alkotó és értékteremtő munkát végeznek a mérnökök, és hogyan valósul meg a gyakorlatban mindaz, amit az iskolapadban tanultak.

2015 decemberében együttműködési szándéknyilatkozatot írtunk alá a Dunaújvárosi Egyetemmel és az és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ). Célul tűztük ki a hazai műszaki felsőoktatás és a mérnöki életpálya népszerűsítését, a tehetséggondozást, és azt, hogy e cél érdekében közösen lépünk fel. Az együttműködéstől azt várjuk, hogy a jövő mérnökgenerációi maradandó és az emberek hétköznapjait jobbá tevő alkotásokra legyenek képesek, versenyképesebbé téve a magyar gazdaságot és az országban összpontosuló szellemi tőkét.

Stratégiai megállapodást kötöttünk az  Óbudai Egyetemmel. Számos egyetemi szakmai eseményen erősítjük a vállalat jelenlétét, szakmai rendezvényeket  támogatunk, aktív szerepet vállalunk  egyetem és ipari partnerei műhely- és kerekasztal-beszélgetésein,  hallgatói helyet nyújtunk a kooperatív képzés keretében, és a 2018/2019-es tanévtől duális képzésben is részt veszünk. Kapcsolatban vagyunk továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel,  az egri Eszterházy Károly Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is.

Folyamatosan számítunk az új kollégákra, pályakezdőkre. Lehet, hogy Önre, Rád is!

Nézzen, nézz körül aktuális nyitott pozíciónk között!

Üdvözlettel:

Petényi  István