Karrierút az evosoftnál

Karrierút az evosoftnál

Az evosoftnál komolyan vesszük a hosszú távú tervezést – mind stratégiai kérdésekben, mind munkatársaink fejlesztése kapcsán. A nálunk dolgozók választhatnak szakmai, technológiára fókuszáló vagy emberközpontú, vezetésre összpontosító karrierutakat is. 
 
A szerepkör és/vagy munkakör váltások során nagy hagsúlyt fektetünk arra, hogy a kollégákat magas szintű szakmai képzésekkel támogassuk az új pozícióhoz tartozó felelősségek és feladatok sikeres ellátásában. 
 
Szakmai kiválóság mindenek felett
 
Ha szakmai irányba szeretnél továbbfejlődni, akkor a vezető szoftverfejlesztő pozíción belül számos szerepkörben próbálhatod ki magad, például project responsible vagy architect. Ezekhez a szerepkörökhöz külön képzési utakat kínálunk. Egy ilyen program például a software architectek számára tapasztalt kollégáink bevonásával szervezett evoSWALP tréning. Belső képzéseinket a Siemens emelt szintű szoftver, illetve teszt architect programjai követik. A szoftverfejlesztőknek programnyelvi képzéseket szervezünk, amelyek során a kezdőtől egészen a haladó szintig támogatjuk a kollégákat. A képzések mellé sok esetben kínálunk e-learning hozzáférést is, és lehetővé tesszük, hogy a tanulás folyamatos és végig izgalmas maradjon. 
 
Szökőcs Csaba kollégánk a céggyűlésen kiállított HR-es standok egyikeként az evoSWALP programot (evosoft Software Architect Learning Program) mutatja be. Ez egy összetett, belső képzési program az evosoftnál olyan tapasztaltabb kollégáknak, akik a jövőben architektként szeretnének tovább dolgozni. A program átfogó szemléletet ad a szoftverfejlesztés folyamatáról, ezen belül elsősorban az architektek szerepéről, feladatairól és felelősségéről. Ezt a videót és a céggyűlés többi kisfilmjét is ezen az oldalon nézheted meg.
 
Vezetői karrier

Amennyiben a people management iránt érdeklődsz, vezetői irányba is van lehetőséged előrelépni. A vezetői kompetenciák, üzleti folyamatok, illetve ügyfélkapcsolati ismeretek fejlesztését és megerősítését interperszonális képességeket fejlesztő tréningek segítik. Ennek a koncepciónak része a közel 50 középvezetőnk számára rendszeresen meghirdetett fórumunk, ahol vendégelőadók formálják a résztvevők gondolkodását. Ezek a rendezvények a TED előadásokhoz hasonlóan inspirációt nyújtanak és támogatják vezetőinket az innovatív szemléletmód elsajátításában. 

A szervezetünk nagyságának, szellemi tőkéjének és sokféleségének köszönhetően a közelmúltban számos vezetői pozíciót töltöttünk be belső forrásból, kollégák előléptetésével és tudatos utánpótlás-tervezéssel.
 
Belső rotáció - növekvő kihívások, önmegvalósítás
 
A NextStep projektet a belső karrier kísérésére és rotációs folyamatok támogatására hoztuk létre. Ezt azért hívtuk életre, hogy az új kihívásokat kereső kollégáknak változatos, hosszútávú karrierlehetőséget biztosítsunk házon belül. Jelenleg 6 üzletágban, különböző projektekben próbálhatod ki magad. 
 
HR Business Partnereink koordinálják a jobrotációkat és örömmel nyújtanak személyes tanácsadást ezzel kapcsolatban. Ha nem tudod még, merre indulnál, lehetőséged van találkozni a projektek felelőseivel is, hogy megismerd az ott folyó munkát.