Hogyan működik a kiválasztás az evosoftnál?

Hol találhat ránk az, aki munkahelyet keres? 
Az evosoft honlapján található karrieroldalunkon (karrier.evosoft.hu) minden nyitott pozíciót feltüntetünk, amelyeket napi szinten frissítünk, így mindig az éppen aktuális lehetőségeinket láthatod. Hirdetéseink ezen kívül megtalálhatóak az online álláskereső portálokon, a Facebookon, illetve a Linkedinen is. Személyesen is találkozhatunk a félévente megrendezendő budapesti és vidéki állásbörzéken, amelyeken a HR-es kollégákon kívül szakmai munkatársaink is részt vesznek, így első kézből kaphatsz információt a pozíciókról, feladatkörről, szakmai fejlődési lehetőségekről. 
Rendszeresen tartunk előadásokat, oktatásokat is neves egyetemeken, amelyek célja nemcsak a hallgatók képzése, hanem az is, hogy a diákok betekintést nyerhessenek egy modern és professzionális cég, az evosoft mindennapjaiba.
 
Hogyan lehet jelentkezni az evosoftnál meghirdetett állásokra?
A fent említett karrier oldalunkon vagy az álláskereső portálokon közzétett hirdetéseken keresztül. Mi elsősorban a karrieroldalunkon való jelentkezést ajánljuk, ahol magad töltöd fel az életrajzod a webes portálon keresztül. Itt célszerű minél több adatot, minél több információt megadnod magadról, amellyel nemcsak az esélyeid növeled, hanem sokkal fókuszáltabban tudunk számodra megfelelő álláslehetőséget ajánlani. Érdemes megjelölni minden olyan pozíciót, amely felkelti az érdeklődésedet. Ezek közül megjelölheted a számodra legszimpatikusabbat is, így hatékonyabbá és gyorsabbá teheted a kiválasztási folyamatot.
Amennyiben a jelentkezés előtt még felmerülne bármilyen kérdésed a pozícióval vagy lehetőségeinkkel kapcsolatosan, a hirdetéseink végén található telefonszámokon elérhetsz minket.
 
Mi történik a beküldött önéletrajzokkal?
Minden hozzánk érkező önéletrajzot feldolgozunk, függetlenül attól, hogy a jelentkező az evosoft karrieroldalán vagy valamelyik álláskereső portálon keresztül adta be a pályázatát. 
A beérkezett adatokat egy belső adatbázisban rögzíti a rendszer, amely létrehoz az álláskereső számára egy saját profilt. Ez azért fontos, mert HR-es munkatársaink, Team Managereink ezeket a profillapokat böngészve keresnek jelölteket a nyitott pozíciókra. 
Rendszerünk a pályázati anyagokat a jelentkezéstől számított 3 évig őrzi meg, ez idő alatt bármikor módosíthatod a személyes adataidat, önéletrajzodat és újabb pozíciókat is bejelölhetsz.
 
Mi történik veled egy interjú során?
Elsőként a HR osztály munkatársai fognak felkeresni. Ezen a telefonos előszűrésen részletesebben kérdezünk a szakmai képességeidről, az eddigi tapasztalataidról, illetve a nyelvtudásodról is, hogy árnyaltabb képet kapjunk a képességeidről és a személyiségedről. Amennyiben a telefonos szűrést követően alkalmasnak vélünk a megpályázott pozíció betöltésére, behívunk egy személyes interjúra. Az evosoftnál többnyire 1, maximum 2 körös interjúban gondolkodunk. A személyes találkozók általában 1,5 órásak, ahol a HR képviselője mellett az érdeklődő üzletág munkatársai, team managere vesz részt. Tehát a HR-es, illetve a szakmai interjúra közvetlenül egymás után kerül sor. Ez kölcsönösen előnyös mindkét fél számára: munkáltatóként személyesen találkozunk veled, így a leendő vezetőd egy olyan képet kap rólad, ami alapján el tudja dönteni, hogy beleillesz-e a csapatba. A másik oldalon pedig te is megismerheted a projektet, a leendő felettesedet és a munkatársakat. A személyes beszélgetés során részletesebben kérdezünk a szakmai ismereteidről, a nyelvtudásodról, a szakmai képességeket pedig egy interaktív teszt során mérjük fel. A tényleges tudás mellett az üzletágak képviselői általában a szemléletet, a gondolkodásmódot figyelik meg: mennyire tudnak építeni a tudásodra, azt mennyire tudod a gyakorlatban is használni. Igyekszünk minél stresszmentesebbé tenni az interjút és törekszünk a közvetlen hangvételre. Különösen igaz ez a munkatapasztalatot még nem szerzett pályázók esetében. 
 
Hogyan tudsz készülni az interjúra?
Javasoljuk, hogy a felkészüléshez nézz utána az evosoftnak, és nem árt tudni azt sem, hogy a cég milyen kapcsolatban van a Siemens-szel. Az evosoftos honlap egy jó kiinduló pont lehet az adatok begyűjtéséhez. 
Az is fontos, hogy átgondold még az interjú előtt, hogy mely területek, technológiák érdekelnek, és pár éven belül mit szeretnél elérni.
Ha olyan ismereteket kell felmutatni, amelyeket régen használtál, érdemes az interjú előtt frissíteni a tudást. Legyen szó akár a szakmai ismeretekről, akár a nyelvtudásról. A felvételi során a tényleges nyelvi képességeket nézzük, a nyelvvizsga megléte másodlagos – az élő, gyakorlati tudás ennél sokkal fontosabb számunkra.
Örök kérdés a megfelelő öltözék az interjúkon. Az evosoftnál nincs kőbe vésett „dress code”, nem kötelező az öltöny vagy a szövetnadrág viselete. Állásinterjúkra ajánljuk az irodánkban megszokott hétköznapi viseletet, azaz inget vagy galléros pólót. 
 
Melyek a tipikus hibák, amelyekre érdemes figyelned?
A tájékozottság és naprakész tudás mindenképpen jó pont - a hiánya viszont annál inkább rossz fényt vet a jelöltre. Valamilyen szinten mindenképpen legyél tisztában azzal, hogy hová, milyen céghez és milyen pozícióra adtad be a jelentkezésed. Nem szabad megijedni az idegen nyelvű kérdésektől sem, és ne légy zárkózott az interjú során. Az a cél, hogy minél jobban megismerjünk az alatt az idő alatt, amit együtt töltünk. 
 
Mikor kezdheted meg a munkát, ha sikeresen pályázol?
Az interjúhoz képest általában 2 héten belül értesítjük a jelöltet. Ennek letelte után mindenképpen értesítést küldünk arról, hogy hol tart a kiválasztási folyamat. A sikeres felvételi után – amennyiben számodra is megoldható - általában 1-2 héten belül megkezdheted a munkát. Az első munkanapig felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk, legyen szó munkaügyi vagy egyéb HR-es kérdésről. 
 
Hogyan értesítjük a jelölteket?
Aki személyes interjún jár nálunk, annak minden alkalommal írásban vagy szóban mindenféleképpen adunk visszajelzést a kiválasztás eredményéről, vagy pedig telefonon keressük meg.