evosoft Hungary Kft. beruházás bejelentése

Szijártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatón jelentettük be november 8-án, hogy összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajtunk végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hozunk létre magasan képzett informatikai szakembereknek. A két beruházáshoz 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapunk a magyar államtól.

Az evosoft Hungary Kft. a Budapest Business Journal felmérése alapján évek óta Magyarország vezető szoftverháza, a Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnere és a hazai informatikai piac meghatározó szereplője. Az evosoft Hungary Kft. 1995 óta foglalkozik szoftverfejlesztéssel, és kínál ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat, megoldásokat a Siemens AG számára. Olyan innovatív területeken tevékenykedünk, mint az ipari automatizálás-technika, hajtástechnika, orvostechnika, illetve a Siemens vállalati informatikai rendszereinek fejlesztése.

Cégünk elsősorban a Siemens belső piacait szolgálja ki. Az itt dolgozó közel 1600 munkatársnak világszínvonalú szoftverfejlesztési, szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak kell megfelelniük, amelyet folyamatos képzéssel, önképzéssel érnek el. Emellett kollégáink számos újítással és beadott szabadalommal is büszkélkedhetnek.

Számos jövőbeli beruházást tervezünk megvalósítani Magyarországon, mellyel nem titkolt célunk a hazai informatikai piacon betöltött szerepünk további erősítése. Kettő beruházásra nyertünk támogatást: az egyik a „MindSphere Based Ecosystem for Industry”, a másik pedig a „Munkahelyteremtő beruházásunk”.
A „MindSphere Based Ecosystem for Industry” projektünk fő célja az automatizált ipari termelés, mint szolgáltatás, informatikai hátterének létrehozása, a jövő ipari szolgáltatási termékének kifejlesztése. A kutatás-fejlesztési projekttel további célunk, hogy olyan szolgáltatási környezetet biztosítsunk a Siemens, valamint partnerei számára, amely hosszú távon lehetővé teszi, hogy ne eszközönként és komponensenként tekintsenek egy ipari folyamat egyes elemeire, hanem folyamatosan rendelkezésre álló szolgáltatásként. A projektet Budapesten és Miskolcon valósítjuk meg összesen több mint 4 milliárd forintból - melyből 1,1 milliárd Ft támogatásból származik. A megvalósítás során 75 új, magas szaktudást igénylő munkahelyet is teremtünk.

A másik „Munkahelyteremtő beruházásunk” célja az evosoft Hungary Kft. szegedi és miskolci telephelyének munkahelybővítése. A beruházási időszak alatt a vidéki telephelyeinken – Miskolcon és Szegeden – a 307 millió Ft-os támogatással együtt több mint 700 millió forintból 50 új munkahely létrehozását tervezzük. Ennek hatására cégünk további projekteket tud Magyarországra vonzani, valamint a vidéki városok munkaerőpiaci támogatásához is hozzájárul.

Miskolcon 1999 óta van jelen az evosoft Hungary Kft. Az itt dolgozó munkatársak az industry és a healthcare területeken nyújtanak külső vagy belső ügyfeleknek webfejlesztés, szoftverfejlesztés, konfigurációs management vagy bérmanagement kapcsán támogatást.

A szegedi telephelyünk 2013-ban nyitott, ahol a dolgozóink jelenleg számos innovációs szoftverfejlesztési és -tesztelési projektben vesznek részt az ipari automatizálás, a mozgásvezérlés és hajtásvezérlés területén.

Tudásközpontú vállalat vagyunk, ezért kollégáink szellemi tőkéje a legfontosabb számunkra. E tudásnak köszönhetjük az evosoft eddigi sikereit és ez hordozza számunkra a jövőt is. Az evosoftnál hiszünk az innovációban és abban, hogy fejlesztéseinkkel olyan termékeket hozhatunk létre, amelyekkel élhetőbbé tesszük az emberek mindennapjait.

A   bejelentés linkje a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HIPA weboldalán:

 https://hipa.hu/one-of-the-top-software-houses-in-hungary-has-started-developments-in-two-fields

http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/az-evosoft-5-2-milliard-forintos-beruhazassal-125-munkahelyet-hoz-letre

A  bejelentésről  a HIPA által készített kisfilm  itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=M3Two0e-EEo&list=PLkhT2A_hIT_yQBOqzr7T-t3B0wJQTWdpv

Képek az eseményről: