Értékeink

Több hónapig tartott az az ún. „memetika-kutatás”, amelynek keretében a kollégák segítségével gyűjtöttük össze azokat a véleményeket, érzéseket, mondatokat, kulturális géneket és gondolattöredékeket, amelyeket aztán elemeztünk, majd kirajzoltuk azokat a gondolati struktúrákat, irányvonalakat, amely mentén az evosoft mozog, és amelyek a közösen megalkotott „purpose-t”, magyar fordításban küldetés, közös cél alapjául szolgáltak.
 
Magyarország vezető szoftverházaként rendszeresen feltesszük magunknak a kérdést, hogy mi az a cél, mi az a küldetés, amely ma már több, mint 1300 mérnököt hajt. Legutóbb 2016-ban tettük ezt meg, amikor kollégáink széles körű bevonásával határoztuk meg azt a törekvést, amely a cég misszióját, üzleti magatartását, értékeit és kultúráját foglalja össze.
 
„A világ Siemens-logika szerint működik. A világ logikáját mi alakítjuk szoftverré.”
 
E jelmondat összefoglalja mindazt, amelyre az evosoftosok generációtól függetlenül rezonálnak, és amely cégünk tevékenységének lételeme. A Siemens kulcsfontosságú stratégiai partnereként jól értjük ezt a logikát, és büszkék vagyunk arra, hogy szoftvermegoldásainkkal az értékteremtés magas szintjéhez járulhatunk hozzá. Mára számos siker és világszínvonalú termék alkotói vagyunk valamennyi üzletágunknál, és hiszünk abban, hogy szoftvereink a világ valós problémáinak megoldásában segítenek, mérnökeink fejlesztései, innovációi maradandó nyomot hagynak a világban. Ezért a célért dolgozunk mindannyian az evosoftnál.
 
E magasabb rendű cél a mindennapi szakmai munka motorja, része az evosoft üzleti ambícióinak és közösségépítő ereje is van. Arra törekszünk, hogy olyan munkahely legyünk, ahol a kollégák egyéniségüket és saját elképzeléseiket is megőrizve aktív részesei lehetnek e törekvés megvalósításának. Fontos, hogy megtaláljuk az együttállást a személyes és vállalati célok között, hogy a „being” és a „doing”, azaz, a „belső motiváció” és a „mindennapi tevékenység” valódi hivatássá fejlődjön, amelyben a kollégák az újdonságok és innovációk megteremtésén dolgozhatnak.