Egyetemi kapcsolatok (videó!)

Az evosoft régóta jó kapcsolatot ápol több magyarországi felsőoktatási intézménnyel: rendszeresen előadunk nyílt napokon, szakmai fórumokon és szakkollégiumi eseményeken, részt veszünk felsőoktatási képzési programokban, szakmai rendezvényeinkre hallgatókat is meghívunk. Előadásainkban és a nyílt napjaink során is arra törekszünk, hogy gyakorlati példákon keresztül, életszerűen mutassuk be a nálunk folyó szakmai munkát és az evosoftos hétköznapokat. Vezető informatikai vállalatként komoly szerepet vállalunk a jövő generációjának támogatásában, szakmai fejlődésében, hiszen nagy szükség van a jó szakemberekre. Sokat teszünk azért, hogy az evosoft neve ismerősen csengjen a legnagyobb hazai egyetemeken és főiskolákon, emellett célunk, hogy minél több diplomás szakember az evosoftot válassza szakmai karrierje építésére.
 
Hol találkozhatsz velünk?
 
Aktívan együttműködünk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával, ahol többek között agilis szoftverfejlesztés szakértőiként tartunk előadásokat. Ösztöndíjprogramot hirdetünk a német nyelvű képzésben résztvevő hallgatóknak, emellett rövidesen duális képzést indítunk az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karával együttműködésben.
 
A Villamosmérnöki és Informatikai Karral együttműködésben 2018 tavaszán útjára indított duális mesterképzésünk első diákjai februárban kezdték a két évig tartó képzést az evosoftnál. A képzés célja, hogy az alapdiplomával rendelkező, de továbbtanulni vágyó diákoknak a gyakorlatorientáltabb tudást adjunk, és valós, ipari projekteken vehessenek részt nálunk diák munkatársként. A projektmunkában való gyakorlaton túl lehetőséget biztosítunk képzésen, oktatáson, tanfolyamon való részvételre is. Ösztöndíjprogramot hirdetünk a kar német nyelvű képzésében résztvevő hallgatóinak.

Rövidesen részt veszünk a karon induló BProf üzemmérnök-informatikus képzésben. Az új gyakorlatcentrikus képzés célja az egyre nagyobb méreteket öltő magyarországi informatikus szakemberhiány csökkentése, a gazdaság számára megfelelő mennyiségű és minőségű informatikai szakember képzése.

Az Óbudai Egyetemmel a közelmúltban kötött stratégiai megállapodást az evosoft. Számos egyetemi szakmai eseményen erősítjük a vállalat jelenlétét, tagjai vagyunk az államvizsga bizottságnak, szakdolgozati bírálatokat végzünk és konzulensnek is felkérik a kollégáinkat. Az evosoft támogatja az egyetem „KIN Kupa” nevű 24 órás szakmai vetélkedőt. 
Az egyetem és ipari partnerei műhely- és kerekasztal-beszélgetésein aktív szerepet vállalunk, hallgatói helyet nyújtunk a kooperatív képzés keretében, és a 2018/2019-es tanévtől duális képzésben is részt veszünk.
 
Részt veszünk a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar oktatási tevékenységében: több intézetben PLC programozásról tartunk előadást és gyakorlati foglalkozásokat, melyhez a Siemens Zrt. biztosítja az eszközöket. HMI-vel és hajtástechnikával kapcsolatos előadásokat tartunk, és 2017 őszétől indult el a fenti témaköröket felölelő egész szemeszteres, erősen gyakorlatorientált kurzusunk.
 
Az egyetem Neumann János Informatikai Karán szakmai előadások meghívott előadói vagyunk.

Együttműködünk az ELTE Programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésben. A kurzus célja, hogy rövid idő alatt képezzünk gyakorlatorientált szemlélettel rendelkező, jó képességű, felsőfokú végzettségű fejlesztőket.

A Szegedi Tudományegyetemen tartottunk már saját készítésű evosoftos kurzust ipari automatizálás témájában. A tananyag eredetileg a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködésben létrejött e-learning anyag, melynek kidolgozói és oktatói is evosoftos kollégák, a téma egy-egy területének szakértői, akik az iparból vett gyakorlati példákkal ismertetik meg a még iskolapadban ülő fiatal mérnökjelölteket az automatizálás egyes területeivel, az agilis szoftverfejlesztés alapjaival vagy a minőségügy fontosságával.
 
A Miskolci Egyetemmel és az egri Eszterházy Károly Egyetemmel is együttműködünk ösztöndíjprogramunkban, és egy-egy téma vendégelőadójaként.
Ösztöndíjprogram és evoCampus Miskolcon
 
Hallgatói ösztöndíjat hirdettünk felsőoktatási intézmények a mérnök informatikus, gazdaság-informatikus, programtervező informatikus és villamosmérnök BSc, és mérnök informatikus MSc képzés nappali tagozatos hallgatói számára, ösztönözve a fiatalokat a minél jobb tanulmányi és szakmai eredmények elérésére.
 
A miskolci irodánk kezdeményezése egy igényvezérelt rendszeres szakmai konzultáció, mely elsősorban a résztvevő hallgatók informatikai ismereteinek elmélyítését és szélesítését, a vizsgáik eredményesebb teljesítését támogatja. Az evoCampuson jellemzően a hallgatók által megjelölt/hozott tématerületek közös átbeszélése során cégünk által delegált mentorok gyakorlatorientált szemléletmódjukkal segítik a témák megértését. Az általunk megjelölt témákban TDK-pályamunkák, illetve szakdolgozatok készítésére is lehetőséget adunk.
 
evosoftos kurzus a Dunaújvárosi Egyetemen
 
Az egyetem oktatói és evosoftosok közösen dolgoztak ki egy olyan kurzussorozatot, amelyben gyakorlati, valós ipari példákon keresztül ismertetjük meg a hallgatókat azzal a tudással, amelyre az iparban, például az evosoftnál is szükség van. Röviden: aki elvégzi a kurzusunkat, az iparban sikerrel alkalmazható, biztos lábakon álló tudást szerez.
Ezen felül államvizsgákon veszünk részt külsős vizsgabizottsági tagként, vendégelőadóként előadásokat és laborgyakorlatokat is tartunk.
2017 őszén 21 állomásos evosoft informatikai labort adtunk át az intézménynek.
 
Együtt a jövőért! Együttműködünk a Dunaújvárosi Egyetemmel és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ)
 
Az evosoft e két szervezettel közösen 2015 decemberében szándéknyilatkozatot írt alá, melyben célul tűzték ki a hazai műszaki felsőoktatás és a mérnöki életpálya népszerűsítését, a tehetséggondozást, és e cél érdekében közösen lépnek fel. Az együttműködéstől azt várják, hogy a jövő mérnökgenerációi maradandó és az emberek hétköznapjait segítő alkotásokra legyenek képesek, versenyképesebbé téve a magyar gazdaságot és az országban összpontosuló szellemi tőkét.
 
Az együttműködés keretében az evosoft ipari partnerként törekszik arra, hogy szakmai találkozók, előadások és laborlátogatások szervezésével segítse a felsőoktatási intézményi partnerét az informatikai piacon szükséges és aktuális tudás közvetítésében. E mellett támogatja partnerét a műszaki felsőoktatás középiskolai tanulók körében történő népszerűsítésében elsősorban azon lehetőségek bemutatásával, amelyek a műszaki felsőoktatásban diplomát szerzett szakemberek előtt állnak. Vállalja azt, hogy támogatja a pályaorientációs célú köznevelési kezdeményezéseket, eseményeket az informatikai szakmát választók számának növelése érdekében.

Szándéknyilatkozat aláírása - aláírók (balról jobbra): Dr. Várady Péter, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője, Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem  rektora és Laufer Tamás, az Informatkai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnöke

EJMSZ  Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség
 
Partneri kapcsolatunkban közösen dolgozunk azon, hogy a mérnöki életpálya lehetőségeit minél több pályaválasztás előtt álló fiatalhoz eljuttassuk.
Együttműködésünknek többek között olyan szép eredményei születtek, mint például az evosoftot bemutató videofilm, melyben két fiatal riporter, Laura és Erik tárják fel, hogy mennyire sokoldalú a mérnöki szakma.
 

Ösztöndíjprogram Miskolc

Az evosoft Hungary Kft. hallgatói ösztöndíjat hirdetett a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar mérnök informatikus, gazdaság-informatikus, programtervező informatikus és villamosmérnök BSc, és mérnök informatikus MSc képzés nappali tagozatos hallgatói számára.
Az evosoft minden sikeres pályázat esetében ösztöndíjat fizet a hallgatóknak, melynek összege

  • BSc képzés esetén: - havonta nettó 40 000 Ft, a BSc tanulmányok befejezéséig, de legfeljebb 5 tanulmányi félév időtartamára
  • MSc képzés esetén: havonta nettó 40 000 Ft, az MSc tanulmányok befejezéséig, de legfeljebb 4 tanulmányi fél év időtartamra

Az ösztöndíjasok a tanulmányok végeztekor elsőbbséget élveznek az evosoft Hungary Kft. álláslehetőségeinek betöltésénél. Az evosoft Hungary Kft. fenntartja a jogot, hogy a tanulmányok végeztével munkaszerződést ajánljon fel az ösztöndíjasoknak, amelynek pontos részleteit az ösztöndíjban részesülő hallgatóval megkötendő Ösztöndíj Szerződés előre rögzíti.
Bővebb információ az ösztöndíjprogramról ezen a linken.

evoCampus Miskolc

A miskolci irodánk egyik legújabb kezdeményezése egy igényvezérelt rendszeres szakmai konzultáció életre hívása, mely elsősorban a résztvevő hallgatók informatikai ismereteinek elmélyítését és szélesítését, ez által pedig az informatikához kapcsolódó vizsgáik eredményesebb teljesítését támogatja.
Az evoCampuson jellemzően a hallgatók által megjelölt/hozott tématerületek közös átbeszélése során az evosoft Hungary Kft. által delegált mentorok gyakorlatorientált szemléletmódjukkal segítik a témák megértését, elmélyítését, illetve rávilágítanak azok gyakorlati alkalmazhatóságára is.
Mindezek mellett továbbra is lehetőség nyílik az evosoft Hungary Kft. által megjelölt témákban TDK-pályamunkák, illetve szakdolgozatok készítésére is.

A foglalkozásokon legfeljebb 15 hallgató tudunk fogadni, a találkozók időbeosztását a hallgatók órarendjéhez igazítjuk.

Bővebb információ az evoCampus-ról ezen a linken.

Hallgatóknak szóló evosoft nyílt napok

Rendszeresen tartunk közös nyílt napot a Magyar Mérnökhallgatók Egyesületével (IAESTE) és a BEST Budapest hallgatói szervezettel, e mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak is. A laborlátogatásokon és szakmai előadásokon alkalmanként 40-45 műszaki felsőoktatásban tanuló hallgatónak mutatjuk be az evosoftot, az itteni projekteket és csapatokat. Volt olyan rendezvényünk, melyre 8 felsőoktatási intézményből érkeztek hallgatók, és volt olyan diák, aki csak a mi rendezvényünk kedvéért utazott Szegedről Budapestre. Egy-egy ilyen nyílt nap alkalmával tovább erősítjük a jó kapcsolatunkat az egyetemekkel, másrészt a hallgatók is megismernek bennünket, mint meghatározó informatikai munkaadót. A nyílt napok keretében a felsőoktatásban tanulók ismereteket szerezhetnek az ipari környezetben működő szoftverekről, a mérnöki szemlélet fontosságáról a szoftverfejlesztés területén.
Ezeket a rendezvényeinket jellemzően közös pizzázással zárjuk, melyen az összes előadó kolléga és a HR képviselői is részt vesznek. Pizzázás közben a hallgatóknak lehetőségük van kötetlen formában is beszélgetni a meglátogatott projektekről, az evosoft biztosította szakmai fejlődési lehetőségekről, az éppen nyitott gyakornoki és a főállású pozíciókról. A nyílt napokat jól fogadták a hallgatók, így biztosak vagyunk benne, hogy még sokáig lesz folytatásuk.

Laborlátogatások a nyílt napjainkon:

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete emlékplakettel tüntette ki az evosoftot a diákok szakmai fejlődése érdekében tett tevékenységünkért

Állásbörzék

Konferenciák, nyílt napok, versenyek. Mind olyan alkalmak, amelyeken az evosoft rendszeresen megmutatja a külvilágnak a hozzáértését, a szakmai rátermettségét. Az állásbörzék ezen túl olyan légkört teremtenek, amelyben a szakértelmünk mellett azt is bemutathatjuk a látogatóknak, hogy milyenek az evosoftos mindennapok
Hol találkozhatsz az evosoft standjával?
Évről évre részt veszünk a HVG Állásbörzén,  vidéken pedig Szegeden és Miskolcon.
Az állásbörzék alkalmával a látogatók megismerhetik az evosoftot, az egyes üzletágakat, a képzési rendszerünket, emellett a projektben dolgozó kollégák bemutatják, hogy milyen szakmai feladatok, kihívások várnak a pályázóra az evosoftnál.

Állásbörze életkép