CSR az evosoftnál (videó!)

A magyar piacon hiány van a mérnökökből. Már ma is látszanak az első jelek arra, hogy komoly probléma előtt állunk, ám a helyzet néhány éven belül súlyosbodni fog: túl kevesen választják e pályát hivatásul.
Az evosoftnál úgy érezzük, hogy mi is tehetünk azért, hogy ezt a tendenciát megállítsuk, és mi is felelősek vagyunk a mérnöki utánpótlásért. E miatt döntöttünk úgy, hogy az evosoft CSR tevékenységét is ebbe az irányba tereljük, és két hazai szervezet égisze alatt népszerűsítjük a mérnöki pályát, segítjük a fiatalok pályaorientációját.
Együttműködünk az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ), a Nők a Tudományban Egyesülettel és az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséggel (EJMSZ). A közös munka részeként részt vettünk például a Digitális Témahét nevű országos kezdeményezésben, amelyen általános és középiskolás gyermekeknek népszerűsítettük a mérnöki szakmában rejlő lehetőségeket. Az EJMSZ-szel közösen készült videónkban az evosoftnál zajló szakmai munkát mutatjuk be.
 

CSR tevékenységünk részeként korábban egy fővárosi és egy szegedi gyermek-egészségügyi intézményt újítottunk meg: 110 kolléga részvételével szebbé varázsoltuk a Heim Pál Gyermekkórház kertjét, ezen túl a szegedi Gyermekgyógyászati Központ Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai részlegének 8 hálótermét és az intézmény belső kertjét hozták rendbe a kollégák.

Nézd meg a budapesti eseményről készült videónkat.

A budapesti CSR nap evosoftos segítői

Rajzoljuk újra az egyensúlyt címmel  videót készítettünk a Nők a Tudományban Egyesület, és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége együttműködésével.

A gyerekek fejébe már egészen kiskorban bevésődik, hogy egyes szakmákat nőkhöz vagy férfiakhoz kötnek. Éppen ezért mi is felelősek vagyunk azért, hogy gyermekeink mit látnak, hallanak, milyen mintákat tanulnak tőlünk az egyes szerepekről és szakmákról.  Kisfilmünkkel e felelősség fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet. 

Nézd meg a  videót.