Application Solutions and Services

„Szabadon alkotunk biztonságos megoldásokat.” 

„Az evosoft egyik legsokoldalúbb üzletágaként olyan súlyponti témák tartoznak az üzletághoz, mint például a legkorszerűbb Team Foundation Server (TFS)- és IT-szolgáltatások nyújtása vagy felhő alapú üzleti informatikai megoldások készítése.

ALM-csapatunk (Application Lifecycle Management) a klasszikus, ITIL (Information Technology Infrastructure Library), azaz ticket-rendszeren alapuló informatikai szolgáltatást nyújt. Build- és konfigurációs menedzsment feladatokhoz biztosítja az infrastrukturális támogatást, build-menedzsment eszközökhöz végez tool-fejlesztést. Célunk az ügyfelek versenyképességének javítása a continuous integration elérésével, ami a digitalizációs törekvések egyik fontos katalizátora. Csak így tudnak a projektek a mai kor elvárásainak megfelelni. Ezek a rendszerek segítenek hozzá ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban piacra kerülhessenek az új fejlesztések.

A csapat többek között Clearcase, Clearquest és TFS rendszereket üzemeltet, sőt Európa legnagyobb TFS rendszerének üzemeltetésében is oroszlánrészt vállal. Közel 30.000 felhasználó számára biztosítják nap mint nap azt, hogy a kor elvárásainak megfelelő magas minőségben dolgozhassanak a különböző ALM rendszereken.

Kollégáink egy másik része üzleti alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. Ezen a területen kulcsfontosságú az, hogy pontosan ismerjük az ügyfeleink üzleti céljait. Anyavállalatunkkal, az evosoft GmbH-val karöltve, egy úgynevezett „Ideation Workshop” keretében – ügyfeleinket is bevonva a konzultációba – fogalmazzuk meg a legmegfelelőbb válaszokat az üzleti problémákra, amelyeket később természetesen lefejlesztünk számukra. Olyan menedzsment-eszközöket is készítünk az üzletágnál, amelyek a döntéselőkészítésben vagy szakmai ipari döntések meghozatalában segítenek. Például hajtásrendszerek energiahatékonyságát, beruházások megtérülését tudjuk előrevetíteni az egyik általunk fejlesztett alkalmazással.

A felhőalapú szoftvereinkkel nemcsak biztonságos, redundáns, nagy rendelkezésre állású megoldásokat tudunk biztosítani, hanem kihasználva az analitikák adta előnyöket is új dimenziókat nyitunk ügyfeleink részére. Ezzel új üzleti modellek kialakítását tesszük lehetővé számukra.

Azokban a témákban, ahol az üzleti alkalmazások fejlesztését célozzuk, Microsoftos környezetben dolgozunk, elsősorban C#, .Net és Java nyelveken. Otthonosan mozognak kollégáink az AWS és az Azure felhőszolgáltatásokban. Az ipari-automatizálási területeken pedig a Siemens Open IoT platformjára, a MindSphere-re fejlesztünk.

Ügyfeleink rendszereit megbízhatóan és nagy rendelkezésre állással professzionális „Technical Management and IT Security” csapatunk üzemelteti. Az informatikai biztonság mellett a virtualizáció, a hálózati eszközök felügyelete és monitorozása, a szerverüzemeltetés, a különböző tárolómegoldások, a backup rendszerek, illetve a workflow-automatizálás a fókuszterületük.

 

Projektjeinkkel a budapesti iroda mellett az evosoft miskolci és szegedi telephelyén is jelen vagyunk.”