Agilitás az evosoftnál (videó!)

Ebben a kisfilmünkben az agilitásban és az agilis szoftverfejlesztésben betöltött szerepünket mutatjuk be.
Az evosoft az egyik első cég volt Magyarországon, amely nagy projektjében, az orvostechnológiai szoftverfejlesztésben vezette be ezt a fejlesztési módszertant, melynek egyik fontos pontja, hogy közelebb kerüljünk a végfelhasználóhoz, egy számára jól alkalmazható és a piacon jól eladható terméket hozzunk létre.
Az agilitásról szerzett tudásunkat ma már a fiatal mérnököknek is átadjuk, részben erről is megtudhatsz részleteket a kisfilmünkben.
Nézd meg az evosoft agilis szoftverfejlesztésben betöltött szerepéről készült videónkat, melyben Pálfalvi Csanád üzletágvezetőnk mutatja be a témát.

Agilitás és HR

Az IT szektorban megjelenő trendek a HR munkában is segítségünkre vannak. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az agilisan működő projekteket nemzetközi inspirációkkal is gazdagítsuk, ezért invitáltuk meg egy előadásra Jurgen Appelo-t. Továbbá több száz kollégát küldünk el évente konferenciákra és meetupokra a világ minden tájára. A nemzetközi és vállalaton belüli tapasztalatokat az evosoft Agile Transition Team is gyűjti, összegzi és mi örömmel szervezünk belső képzéseket, előadásokat, hogy mindezt átadják munkatársainknak is. 

Dezső András (Agile Transition Team) pár gondolata a képzések kapcsán:
„Az átadott tudás a belső képzéseken és előadásokon jelenik meg a legfelmutathatóbb módon. Ezek a tapasztalatok átadásának fontos, de szűk szeletét jelentik. Akármennyire is megfűszerezzük a képzéseket gyakorlatokkal, a napi rutinban sokszor csak úgy tud meghonosodni valami, ha a képzést mentorálás követi. Egy tapasztalt mentor meg tudja mutatni, hogy az adott projekt kontextusában hogyan alkalmazható egy új megközelítés eredményesen, és ezzel átsegíti a csapatot a kezdeti nehézségeken. Community of Practice-ek szervezésével arra is ösztökéljük kollégáinkat, hogy ne elégedjenek meg a tankönyvi módszerek sikeres bevezetésével, hanem egymástól is minél több fogást lessenek el.”