3 mérnök, 3 életút - Interjú Herédi Zsolttal

p, 09/28/2018 - 14:12 -- katalin.herczeg.ext
Mérnöknek lenni jó - de miért is? 3 kollégánk példáján keresztül mutatjuk meg, hogy miért jó választás a mérnöki életút!
 
Herédi Zsolt, Projektvezető, Clinical Solutions üzletág  
 
„Az evosoft számomra nagyon jó vállalati kultúrával rendelkezik, ha szeretnél, tanulhatsz, képezheted magad, rotálhatsz, minden támogatott. Sok közösségi program van, ahol lehet kapcsolatokat építeni és a szakmai igényesség is példaértékű. Ezek azok, amelyek kiemelik az evosoft-ot a többi cég közül.”
 
Zsolt a Szegedi Tudományegyetemen végzett gazdaságinformatikus BSC képzésen. Kiemelkedő munkát végez a Healthcare területén már lassan 6 éve, amelyben kimondva vagy kimondatlanul is benne van, hogy valami jobbat ad a világnak, emberek életét teszi jobbá munkája által. Oktatóként részt vett az evosoft egyetemi kapcsolatépítésében, továbbá aktív szerepet vállal - többek között - Sportklubunk e-sportjátékainak szervezésében is.
 
 
Hol végeztél és milyen utat jártál be eddig?
 
Szegedi Tudományegyetemen végeztem a gazdaságinformatikus BSC képzésen 2012-ben és már egyetem alatt felkeltette az érdeklődésem Magyarország legnagyobb szoftverháza. Hiszen, ha az evosoft a legnagyobb, akkor a legtöbb lehetőség és a legtöbb potenciál benne rejlik, gondoltam. Healthcare területen kezdtem diákként, majd diplomát követően főállásban folytattam. Különböző kompakt röntgen készülékek karbantartását végeztük (főként mammográfiai, kisebb részben általános röntgen és C-karos, érsebészetet támogató berendezések), korházakból kapott hibabejelentéseket vizsgáltunk ki és oldottunk meg javítócsomagok formájában. Miután elvégeztem az ELTE szoftvertechnológia mesterképzésén az MSC-t, felkértek projektvezetőnek, s azóta is ebben a csapatban tevékenykedem.
 
Mi jelenti a legnagyobb kihívást a munkádban?
 
Projektvezetőként a feladatok kiosztásán, tervezésén, követésén, az ügyféllel történő egyeztetésen túl, munkám nagy részét a people management, valamint kollégáim szakmai életútjának egyengetése is jelenti. Az egyik legnagyobb kihívás, hogy megtaláljam az ügyféligényeknek megfelelő ideális feladatkiosztást, azt az egyensúlyt, amelynél mindenkinek megvan a napi feladata, amivel hatékonyan tud dolgozni és minden szükséges információt megkap. Fontosnak tartom, hogy tudjak empátiát gyakorolni a munkatársak felé és olyan támogató légkört teremtsek, ahol a nehézségek ellenére is ki tudjam hozni belőlük a legtöbbet, át tudjuk beszélni a problémákat. Nagy segítség ehhez, hogy Siemens leányvállalatként a legmodernebb soft-skill technológiák elsajátítására van lehetőségünk. Igazán izgalmas az, hogy végig tudom kísérni az egyes munkatársaim fejlődését. 
 
Úgy tudom oktattál az egyetemen is evosoftos színekben. Milyen volt oktatni?
 
Nagyon jó élmény és kiváló tapasztalat volt, amikor 2018 év elején egy szemeszteren keresztül oktathattam az Óbudai Egyetemen C#-ot. Mivel alapvetően C++-ban dolgoztam, jómagamat is tovább kellett képeznem, hogy C#-ot tudjak oktatni. Sokat kellett gyakorolnom, hogy jobb előadó tudjak lenni, s idővel a diákokkal összecsiszolódjunk. Sok új embert megismertem, néhány diákkal azóta is tartom a kapcsolatot, illetve 2 volt tanítványom jelenleg is nálunk dolgozik. Sok lehetőség rejlik az egyetemi oktatásban és kapcsolatépítésben, az evosoft maximálisan elkötelezett e téma iránt és folyamatosan bővíti az egyetemi jelenlétét és ismertségét. Nagyon jó érzés, hogy úgy adhatom át tudásomat a jövő mérnökgenerációjának, hogy közben én is fejlődöm. Önként jelentkeztem a feladatra és mindamellett, hogy sok szervezést és időt igényelt összeegyeztetni a napi munkámmal, szívesen folytatnám az oktatást. Hogyha lesz lehetőség, mindenképp jelentkezem.
 
Miért pont a Healthcare?
 
Lassan 6 éve dolgozom a Healthcare-nél, ilyenkor azért elgondolkodik az ember, hogy akarok-e mást is kipróbálni, de egyelőre még nem tervezem. Számomra igazán fontos az általunk támogatott termékek jó hírneve az orvosi berkekben és az is, hogy a javítócsomagok sűrű kiadásával erre közvetlenül hatással tudunk lenni. Mindemellett nagyon jó a munkatársi közösség, a hangulat az ágazat, a csapattagok között, szívesen járok be dolgozni. Minél több szálon kötődsz a céghez és minél több emberrel vagy kapcsolatban, annál jobb érzés itt dolgozni. Az ember társas lény és próbál emberi kapcsolatokat kiépíteni. Az evosoftnál számos olyan platform van, mint például a Sportklub is, amelyek sokat hozzá tudnak tenni az itt dolgozók mindennapi életéhez.
 
Sportklubbon belül is aktív vagy. Mit sportolsz?
 
Röplabda csapat alapítójaként sokat röplabdáztam az elmúlt években. Emellett fallabdázni járok, de mostanában, inkább az e-sportba, vagyis a számítógépes játékok sportjába vetettem bele magamat, amely egy egyéni kezdeményezésből nőtte ki magát egy egész sportklub szakosztállyá. Ebben az évben Barcraft játékesteket szerveztünk, foglaltunk gépeket, meghirdettük különböző csatornákon és jöhetett mindenki, akit érdekelt és ki szerette volna magát próbálni a kollégái ellen. A következő évben főleg a háziversenyeké lesz a főszerep, különböző játékokban lehet majd megküzdeni a virtuális és valós nyereményekért.
 
A munka és magánélet egyensúlyát sikerül megtartanod?
 
A munka-magánélet-sport hármas egyensúlyát próbálom megtartani. Ebben az evosoft által támogatott rugalmas munkaidő nagyon nagy segítségemre van. Az egyetemi tanítás és a mesterképzés időszakai voltak a legkritikusabbak, de a szervezet rugalmasságának köszönhetően azt is össze lehetett egyeztetni a napi munkámmal.
 
Miért érdemes mérnöknek lenni az evosoftnál?
 
Nekem az ideális karrierút az, ahol más emberekkel együtt tudok fejlődni, problémákat megoldani. Mindig izgalmas egy felmerült hiba esetén kinyomozni azt, hogy mi és miért történt, majd találni rá egy megoldást, ami után az sosem fordul elő többet. Ha valaki informatikus, programozó, akkor általában szeret problémákat megoldani, és nagyon jó érzés, ha ezt napi szinten megteheted. Ekkor érzed, hogy jó helyen vagy. Ezen kívül többször is találkoztam olyan területen dolgozókkal (pl. építészekkel, bankárokkal, vállalkozókkal) akik olyan absztrakt problémákról beszéltek, amelyek a nálunk is jelen vannak (pl. munkaszervezés, projektvezetés, tervezés, becslés stb.) és azt látom, hogy az IT szakma előrébb jár ezekben. Mi ezekre a problémákra sokkal jobb, kifinomultabb, innovatívabb megoldásokat találunk és alkalmazunk, amiket azt gondolom pár másik terület is elleshetne tőlünk.