3 mérnök, 3 életút - Interjú Csorba Jankával

p, 09/28/2018 - 14:07 -- katalin.herczeg.ext

Mérnöknek lenni jó - de miért is? 3 kollégánk példáján keresztül mutatjuk meg, hogy miért jó választás a mérnöki életút!

Csorba Janka, Scrum Master és Agile Coach, Automation & HMI üzletág
 
„Vezetőként emberekkel foglalkozni mindig komoly felelősség. Tisztában kell lennem vele, hogy milyen hatással vagyok a körülöttem lévőkre, és ez komoly odafigyelést és önismeretet igényel, hiszen fontos, hogy példát mutassak."
 
 
Janka jelenleg Scrum Masterként és Agile Coachként is tevékenykedik. Több mint 10 éves evosoftos múltja során jelentős szakmai elismertségre tette szert. Segítőkészségének, tenni akarásának és kiváló emberismeretének köszönhetően aktív tagja az evosoft közösségének. Elkötelezett a mérnöki pálya nők körében történő népszerűsítésének is.
 
Jelenleg milyen pozícióban dolgozol és mik a feladataid?
 
Scrum Masterként két csapatot támogatok napi szinten. Röviden összefoglalva a legfontosabb feladatom az, hogy minél erősebb, önállóan is jól működő és fejlődő csapatokat kovácsoljak belőlük. Ez már önmagában egy változatos feladatkör, hiszen nagyon változó, hogy egy csapatnak adott érettségi szinten, adott helyzetben éppen mire van szüksége. Scrum Masterként tudni kell aktív szerepet vállalni, ugyanakkor akár ugyanazon a napon, pár órával később visszahúzódni, és engedni a csapatot érvényesülni.
Agile Coach-ként még változatosabb feladatokat végzek. A cég egészéből érkeznek megkeresések a csapatunkhoz, melyek közül a leggyakoribb feladat más Scrum Masterek mentorálása, de tartottam már 1-2 órás agilis bevezető képzést, hónapokon át tartó teljes agilis transzformációt, illetve fél napos workshopokat is.
 
Milyen út vezetett idáig?
 
BME VIK-en végeztem mérnök informatikusként BSc-n és Msc-n is. Diákéveim alatt kezdtem dolgozni az evosoftnál, amely számomra a felfedezés időszaka volt. Több csapatban, változatos feladatokon dolgoztam, amikből rengeteget tanultam. Mai napig érzem annak az előnyét is, hogy rengeteg embert ismerek a cégnél, szinte nem tudok olyan projektre menni, ahol ne lenne 1-1 ember, akit ismerek korábbról. Diák munkatársként megismertem annyira a céget, hogy tudjam, megéri itt folytatnom a szakmai pályafutásomat, így 2013-ban el is fogadtam a cégnél egy teljes állású szoftverfejlesztői lehetőséget. Néhány év alatt eljutottam junior szoftverfejlesztőből vezető szoftverfejlesztő kategóriába, amely mellett elvállaltam egy QM-es szerepkört is, hogy több aspektusból lássam át a munkát a projektünkön. Tudatosan kerestem a továbblépési lehetőséget , így jutottam el a Scrum Masteri pozícióba. Szerepkört váltva, de ugyanazon a projekten folytattam a munkát az új agilis környezetben. 2018-ban csatlakoztam az Agile Coaching Team csapatához, így azóta Agile Coach-ként is tevékenykedem.
Jó emberismeretem és kommunikációs képességeim kulcsfontosságúak voltak abban, hogy ma itt tartsak a karrieremben. Emellett mindig fontosnak tartottam a folyamatos fejlődést, igyekeztem nem megragadni egy-egy jól megszokott, komfortos helyzetben. Ha már komfortos volt 10 embernek megbeszéléseket tartani, akkor kerestem rá lehetőséget, hogy megpróbáljam 40 emberrel.
 
Miért pont az evosoftra esett a választásod?
 
Az evosoftot tulajdonképpen a szintén mérnök informatikus bátyám javasolta nekem, aki külön említette, hogy az evosoftnál találkozott az IT vezetővel, aki nő! Ez nekem nagyon szimpatikus volt, hiszen ahol női IT vezető van, ott már nagyon nem lepődhetnek meg egy női informatikuson. 
És most, 10 évvel később részben emiatt is vállaltam, hogy a Nők az informatikában csapatával októberben megyünk egy rendezvényre, ahol középiskolás lányokkal ismertetjük meg a mérnöki szakmai lehetőségeit. Saját tapasztalatból tudom, hogy mennyit tud jelenteni egy példakép, hogy "igen, nőként ezt is lehet csinálni".
 
Mi a legfontosabb számodra, mit értékelsz igazán a munkádban? 
 
Több aspektusát is nagyon szeretem ennek a munkának, az egyik ilyen a fejlődés. Mindvégig olyan szerepkört kerestem, ahol én magam is folyamatosan tudok fejlődni és közben másokat is tudok ebben a támogatni. Például látni egy csapatot eredményesen felhasználni azt, amit tőlem tanult, vagy látni egy kollégát megoldani egy problémáját a támogatásommal, számomra ezek jelentik a motivációt a mindennapokban.
A másik nagyon fontos aspektus a kreativitás és a változatosság. Egy workshop megtervezése számomra abszolút kreatív folyamat. Napokig forgatom a fejemben, milyen keretekkel (pl. létszám, cél, időtartam), milyen technikával és időbeosztással lehetne a legjobb eredményt elérni.
Egyszer egy kolléga azt mondta egy egy órás beszélgetésünk után, hogy úgy érezte felkapcsoltam egy villanyt, olyan dolgokat vett észre, amikre eddig egyáltalán nem is gondolt. Az ilyen pillanatokért érdemes csinálni. :)
 
Mennyire összegyeztethető a munkád a magánélettel?
 
Két csapat Scrum Mastereként és az Agile Coach-os plussz szerepkörrel elég telítettek a napjaim, de túlórázni csak rövid távon szoktam, amint kifut egy-egy nagyobb projekt, lecsúsztatom a felgyülemlett órákat. Itt sokat jelent a kötetlen munkarend, hiszen ezt minden probléma nélkül meg tudom tenni.
Számomra a munka és magánélet egyensúlyában a határokon van a hangsúly. Szinte soha nem viszem haza a laptopomat estére, vagy hétvégére. Abban hiszek, hogy kreatív munkakörben létszükséglet az, hogy a pihenésre is elég idő maradjon. Szabadidőmben igyekszem sok időt a természetben tölteni, hétvégenként jó eséllyel meg lehet találni valamerre a Budai-hegyekben.