3 mérnök, 3 életút

Mérnöknek lenni jó - de miért is? 3 kollégánk példáján keresztül mutatjuk meg, hogy miért jó választás a mérnöki életút! Zsolt,  Janka és Péter  is az informatika iránt kötelezték el magukat, és ebben a szakmában találták meg azt a „valamit”, amitől teljesnek érzik a hétköznapokat, és amit örömmel végeznek. 
 
3 ember, 3 életút, különböző tapasztalatokkal és élményekkel. Erről meséltek mindannyian.
Zsolt Projektvezetőként, Janka Scrum Masterként és Agile Coachként, Péter  Product Ownerként dolgozik az evosoftnál.
 
 
 
 
 
„Az evosoft számomra nagyon jó vállalati kultúrával rendelkezik, ha szeretnél, tanulhatsz, képezheted magad, rotálhatsz, minden támogatott. Sok közösségi program van, ahol lehet kapcsolatokat építeni és a szakmai igényesség is példaértékű. Ezek azok, amelyek kiemelik az evosoft-ot a többi cég közül.”
 
Zsolt a Szegedi Tudományegyetemen végzett gazdaságinformatikus BSC képzésen. Kiemelkedő munkát végez a Healthcare területén már lassan 6 éve, amelyben kimondva vagy kimondatlanul is benne van, hogy valami jobbat ad a világnak, emberek életét teszi jobbá munkája által. Oktatóként részt vett az evosoft egyetemi kapcsolatépítésében, továbbá aktív szerepet vállal - többek között - Sportklubunk e-sportjátékainak szervezésében is.
 
 
 
 
„Vezetőként emberekkel foglalkozni mindig komoly felelősség. Tisztában kell lennem vele, hogy milyen hatással vagyok a körülöttem lévőkre, és ez komoly odafigyelést és önismeretet igényel, hiszen fontos, hogy példát mutassak."
 
Janka jelenleg Scrum Masterként és Agile Coachként is tevékenykedik. Több mint 10 éves evosoftos múltja során jelentős szakmai elismertségre tette szert. Segítőkészségének, tenni akarásának és kiváló emberismeretének köszönhetően aktív tagja az evosoft közösségének. Elkötelezett a mérnöki pálya nők körében történő népszerűsítésének is.
 
 
 
„Diákoknak egy tökéletes felállás az, ahogy az evosoft a diákmunkát kezeli. Hiszen mindamellett, hogy rugalmas a cég, ellátnak szakmai feladatokkal, melyekből sokat lehet fejlődni és tovább lehet lépni teljes állású munkaerőnek.”
 
Péter az ELTE programtervező informatikus szakán tanult. Szakmai tudásán túl, emberközpontúságának, kiváló kommunikációs készségének köszönhetően tökéletesen megállta a helyét több, kihívásokkal teli, felelősségteljes pozícióban is. Tanulási vágyának köszönhetően szerteágazó tudásra tett szert és méltán vívta ki munkatársai elismerését és a Product owneri címet.