3 mérnök, 3 életút

Mérnöknek lenni jó - de miért is? 3 kollégánk példáján keresztül mutatjuk meg, hogy miért jó választás a mérnöki életút! Máté, Attila és Gábor  is az informatika iránt kötelezték el magukat, és ebben a szakmában találták meg azt a „valamit”, amitől teljesnek érzik a hétköznapokat, és amit örömmel végeznek. 
 
3 ember, 3 életút, különböző tapasztalatokkal és élményekkel. Erről meséltek mindannyian.
Máté Hálózatépítő és üzemeltető mérnökként, Attila Tesztmenedzserként, Gábor Szoftvermérnök, szakértőként dolgozik az evosoftnál.
 
 
 
 
 
Folyamatosan keresi a fejlesztési potenciált a rendszerben az ügyfelek legnagyobb megelégedésére, szinte nincs hónap, amikor Mátét név szerint ne dicsérnék meg.  A napi munkán felül, nagyon sok olyan fejlesztést hajtott végre, ami nagymértékben megkönnyíti az evosoft belső folyamatait. Néhány azok közül, amit az elmúlt időszakban letett az asztalra: ICE for the IOT countries, O3-as rotálási process, BA process fejlesztés, O5 Blog Design kialakítása a szemészeti visszajelző toolra beadott pályázata.
 
„Kiskorom óta számítógép előtt ülök, azóta magaménak érzem az informatikát. Az evosoftnál elismerik az ember munkáját és fantasztikusak a kollégák. Jó pozícióink vannak, folyamatos fejlődési lehetőségekkel, minden területen mindig tud valami újat tanulni az ember. A családias környezet, az összetartó csapat, a jó hangulat mind-mind könnyebbé teszik a munkába járást. Nem „melózni”, hanem dolgozni járok.”
 
 
 
 
Az autóipari történet nála már gyermekkorban kezdődött, mindent imádott, ami gurult, rally, motorok. Emellé jött a számítástechnika. Emelt színtű informatikát tanult, több szakmai versenyen is indult. A tanulás mindig is motiválta, így munka mellett elvégezte az OKJ-s Szoftver üzemeltetői tanfolyamot. A Green Fox-on keresztül látta az utat a fejlesztői világ felé, s ott találkozott az evosofttal is. Napjainkban a Volkswagen teljesen elektromos szériájának az evosoft oldali Tesztmenedzsere, O1 - eAutomotive területen.
 
„Szerencsésnek érzem magam, mert olyan közegben vagyunk az eAutomotive csapatban, ahol mindenki szeretne egy kicsit jobb és több lenni. Területünk igen nagy, ezért széles körű tudást tudunk megosztani és közösen fejlődni.”
 
 
 
Gábor a szakértői irányt képviseli az evosoftnál. 2013 óta dolgozik a jelenlegi projektjén, mellette az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán előadóként tevékenykedik, a Sitrain képzési rendszerben rendkívül elismert oktató, s ha valamit hajtástechnika terén a System Testen be kell mutatni, jó eséllyel Ő fog nekünk segíteni.
 
„Munkámmal, tudásommal, tapasztalatommal támogatom a csapat munkáját, hozzájárulok a fejlesztésükhöz, szemléletformáláshoz, inspirálom őket a hajtástechnika területén való elmélyedésben. Ahogy egy jó mentornak vagy tanárnak is az a feladata, hogy amit szeret, azt kellő motivációval át is tudja adni úgy, hogy azt mások is megszeressék. Én így vagyok a hajtástechnikával: ha bármilyen probléma, kérdés merül fel, tudásomat, tapasztalataimat megosztva próbálom arra sarkallni a kollégákat, együtt gondolkozzunk el a lehetséges megoldásokon, megértve a felhasználói oldalt is.”