System Test & Engineering (videó!)

„Mi vagyunk a garancia a Siemens-termékekbe vetett bizalomra.”

Sándorfalvi György üzletágigazgató (a vele készült interjút az alábbi linken nézheted meg)

„Az evosoft rendszertesztelési üzletágánál ipari termékek rendszertesztelésével és olyan speciális témákkal is foglalkozunk, mint az üzembehelyező mérnökök szakmai támogatása. A 2013 januárjában megvásárolt terület fő profilja a rendszertesztelés, ami elsősorban meglévő szoftver- és hardverrendszerek validálását és verifikálását jelenti. Bővebben: azt vizsgáljuk, hogy a hozzánk érkező Siemens-termékek elérték-e már a piaci érettség mérföldkövét.
Ipari partnereink és végfelhasználóink között tudjuk a BMW-t, a Volkswagent, jelen vagyunk a Liszt Ferenc repülőtér, valamint a győri Audi és a kecskeméti Mercedes gyárak irányítási rendszerében is.
 

Sándorfalvi György üzletágigazgató

Felelősségteljes munka a miénk: a Siemens menedzsmentje többek között a mi véleményünkre is alapozza döntését, amellyel kereskedelmi forgalomba enged egy adott terméket, vagy további fejlesztésre küldi vissza. Mi vagyunk a termékfejlesztés azon lépcsőfoka, ahol a részegységek egy teljes rendszerré állnak össze. Ez azt jelenti, hogy mi vagyunk az első ügyfelei és egyben az első felhasználói is a Siemens termékeinek. Mi a terméket már abban a formájában teszteljük, ahogyan azt a végfelhasználó kapná meg.
A nálunk lévő témákban megjelennek a Siemens nagy ipari termékeiben használt szoftverek és célhardverek, amelyek vizsgálatával foglalkozunk. Ezek nem szimulált vagy részegységei egy berendezésnek, hanem a német partnerünk ipari környezetben használt automatizált rendszereinek egy-egy komponense. Mára a nálunk fellelhető hardverek mennyisége akár több komplett gyár számára is elegendő lehetne.
 
Az üzletágunknál végzett munka főként rendszertesztelés, és az ezt kiegészítő tesztautomatizálás. Utóbbi tevekénység az agilis fejlesztési modell egyik alappillére, az ebben összegyűlt tudásunkat a Siemens-en belül is elismerik, sokszor, mint tanácsadó segítjük az anyacég kollégáit.
 
Rendszerteszteket végzünk a Siemens S7-es termékcsalád (S7-300, S7-1500) csúcstechnológiájú programozható logikai vezérlőire, WinCC ipari kezelőfelületekre, Simotion gyártásautomatizálási rendszerekre, Sinumerik szerszámgép vezérlő rendszerekre, emellett biztonságkritikus funkciók tesztelését is végezzük, például egyik kiemelkedő kulcsterületünkön a Sinamics hajtásvezérlő rendszerek területén. Mára termékismeretünkkel szinte a teljes TIA Portal portfólióját lefedjük. Tudásunkat a Siemens számos termék teljes rendszertesztelési, és tesztmenedzsmenti felelősségének átruházásával díjazta.
Főként villamosmérnököket és informatikusokat foglalkoztató projektjeink mindegyike Budapesten található. Kollégáink a felhasználói szemlélethez szükséges technológia- és termékismereten túl tesztelési, agilis módszertani és tesztautomatizálási ismeretekkel is rendelkeznek.
Tesztautomatizálási tevékenységünkhöz a Siemens standard test management rendszereit, valamint Microsoft .Net keretrendszert, Microsoft Test Management és Team Foundation Servert (TFS) használunk.”
 
A céggyűlés standos kiállításaira 3 üzletág, köztük az System Test & Engineering kollégái fogtak össze egy ipari automatizálást szemléltető   makett elkészítésére. Az erről készült kisfilmet ennek az oldalnak az alján találod.