Railway and Enterprise Solutions (videó!)

„Az evosoft egyik legsokoldalúbb üzletágaként olyan súlyponti témák tartoznak hozzánk, mint például vasúti irányítási szoftverek fejlesztése, a legkorszerűbb Team Foundation Server (TFS) vagy üzleti informatikai megoldások készítése.”

Kovács Ádám üzletágigazgató (a vele készült interjút az alábbi linken nézheted meg)

„Az evosofton belül egyedüliként a mi üzletágunk áll kapcsolatban a német evosoft GmbH összes területével, széles portfólió palettánkkal a teljes termékfejlesztési ciklust és az összes szakterületet lefedjük.
 
Aki gyerekkorában modellvasúttal szeretett játszani, nálunk biztosan megtalálja a helyét! Üzletági kollégáink harmada ugyanis vasút-automatizálási projekteken dolgozik: részben vasúthálózathoz köthető automatizálási szoftverek fejlesztésén (például hálózattervezés vagy egy-egy vasúti eszköz programja), részben pedig a vonatszerelvénnyel „együtt mozgó” programok írásán. Felelősséget tekintve széles a portfóliónk: a tervezési fázistól egészen a késztermék végső teszteléséig részt veszünk a fejlesztésben. A teljesség igénye nélkül néhány példa: a Siemens új generációs vezető nélküli metró megoldásában kulcsfontosságú fedélzeti számítógépért felelünk, a jövő integrált vasúti tervezőszoftverének fejlesztésében stratégiai partnerként nagy szerepet töltünk be, UI tesztautomatizálásban piacvezető megoldást nyújtunk az ügyfeleinknek, ezen kívül részt veszünk pályamenti és fedélzeti komputerek, illetve foglaltság-jelző berendezések fejlesztésében is. Egyes projekteknél, például a koppenhágai vasút vagy a New York-i metró tervezésénél a végfelhasználóval is szoros kapcsolatban állunk. 
 
Vasút-automatizálási témáinknál Linux ill. Windows környezetben dolgozunk, elsősorban C++ és C# nyelveken, a Java-t és JavaScript-et helyenként alkalmazzuk.
 

Kovács Ádám üzletágigazgató

A mélyebb ipari automatizálási, tervezési témák mellett olyan üzleti alkalmazásokat, menedzsment-eszközöket is fejlesztünk az üzletágnál, amelyek a döntés-előkészítésben vagy szakmai ipari döntések meghozatalában segítenek (például hajtásrendszerek energiahatékonyságát, beruházások megtérülését lehet egy-egy alkalmazással előrevetíteni).
Az üzleti fejlesztési témákban Microsoftos környezetben dolgozunk, elsősorban C#, .Net és Java nyelveken.
 
SAP alkalmazásfejlesztési területen az egyik „forró” témánk az ún. „HANA-fejlesztés” (High-Performance ANalytic Appliance), azaz a nagy sebességű analitikus alkalmazások, amelyek új logika mentén közelítik meg az információk feldolgozásának eszköztárát. Korábban nagy adatbázisok hosszas, nem ritkán több napos elemzésére alapozták az üzleti döntéseket, ma azonban mind a szoftver-, mind a hardverfejlesztés abba az irányba halad, hogy a meglévő analitikákat rövidebb idő alatt, online lehessen leképezni, valós idejű adatokat közvetítve. 
 
Klasszikus, ITIL (Information Technology Infrastructure Library), azaz ticket-rendszeren alapuló informatikai szolgáltatást nyújt az ALM-csapat (Application Lifecycle Management). Build- és konfigurációs menedzsment feladatokhoz biztosítja az infrastrukturális támogatást, build-menedzsment eszközökhöz végez tool-fejlesztést, támogatja a házon belüli és az ügyfél fejlesztő csapatait a continuous integration megvalósításában, az innovatív Dashboard-megoldásuk segíti a csapatokat a KPI-ok folyamatos fejlesztésében, ClearCase, ClearQuest és TFS (Team Foundation Server) eszközöket használ, valamint bizonyos csapatoknál a riportok elkészítésére, beágyazására egységesített megoldásokat dolgoz ki.
 
Projektjeinkkel a budapesti iroda mellett az evosoft miskolci telephelyén vagyunk jelen.”
 
Az üzletágnál fejlesztett metró szimulátort mutatták be kollégáink a céggyűlésen. Nézd meg az erről készült videót.