Munka és magánélet egyensúlya

Együtt él a szakma és a család

Az evosoft története 1995-ben kezdődött, amikor három ügyes mérnök összeállt és mert nagyot álmodni. Az évek során ezt az álmot egyre többen – ma már több mint 600-an álmodjuk tovább. Nagykorúvá váltunk, egyre többen lettünk. Nagyvállalatként is igyekezünk megőrizni azokat a tulajdonságainkat, amelyek kisvállalat korunkban is élhetővé tették a céget. Tesszük mindezt rugalmas munkaidőben, modern irodai körülmények között, méghozzá egy olyan csapatban, ahol fontosak a személyes értékek, a család és a magánélet.

Fontos számunkra, hogy kollégáink ne a napi robot színterének tekintsék a munkahelyüket, hanem életük egy olyan részének, ahová nem kényszerből, hanem szívesen jönnek dolgozni. Rugalmas munkaidőnkkel igyekszünk kollégáink magán- és szakmai életét összehangolni, szülési szabadságról visszatérő kismamáinknak egy átmeneti időszakot biztosítunk a teljes munkaidős visszaállásra. Több olyan évközbeli programunk van, amelyeken a kollégák mellett a családtagjaikat is szeretettel látjuk. Ilyenek a gyermekprogramokkal színesített tavaszi evoPiknik vagy Családi Nap, a gyermekeknek szóló Mikulás ünnepség és az év végi karácsonyi vacsora, ahová a munkatársainkat a partnereikkel együtt vendégeljük meg.

Irodánkban olyan munkakörülményeket teremtünk, amelyek otthonosabbá és élhetőbbé teszik azt a helyet, ahol a szakmai munka folyik. Törekvésünket díjazták: 2012-ben az evosoft volt Magyarország egyik legegészségesebb munkahelye (Táplálkozz tudatosan! és a Biotrend Magazin közös pályázata 2012-ben).