Juttatások, Siemens-részvényprogram

Munkatársaink bérét a nemzetközi szinten referenciaként számon tartott Hay Group munkaerő-piaci kutatása alapján határozzuk meg.

A havi béren túl, éves szinten bruttó 650.000 forint értékben választhatnak főállású dolgozóink a cafetéria egyes elemeiből. A saját keret különböző elemekből állítható össze.

Anyagi juttatásaink mellett minden kolléga rendelkezik egy éves oktatási kerettel, amelyet a munkájához szükséges szakmai és soft-skill képzésekre, konferenciákon történő részvételre használhat fel. Az evosoft 2012-ben a magyar átlagbér 2-szeresét költötte egy-egy kolléga továbbképzésére. (Kicsit bulvárosabban megfogalmazva ez olyan, mintha egy magyar átlagbérrel rendelkező munkavállaló, évente két hónapig csak tanulna!).

A Siemens konszern tagjaként az evosoft főállású dolgozói is részt vehetnek a német anyavállalat globális részvényprogramjában. A részvényesi kultúra, a vállalkozói szemlélet megteremtése mellett a hosszú távú elkötelezettség elismeréseként a Siemens lehetőséget biztosít munkatársainak arra, hogy közvetlenül részesüljenek a vállalat sikereiből. Jelenleg körülbelül 9,5 millió részvény van 137.000 Siemenses munkavállaló – köztük evosoftosok - birtokában.