Embedded & Runtime

„Integrált áramköröket verifikálunk, valamint nagyteljesítményű motorokhoz, megmunkáló gépekhez és elektromos autókhoz fejlesztünk és tesztelünk ipari szoftvereket, részt veszünk ipari automatizálási platform fejlesztésében, tesztelésében.”

Pálfalvi Csanád üzletág-igazgató

„Projektpalettánk: rendkívül széles portfóliójú üzletágunk beágyazott és runtime rendszerek fejlesztésével foglalkozik, kollégáink a budapesti és a szegedi telephelyeinken dolgoznak.

Izgalmas és ritka, speciális szaktudást igénylő területünk az ASIC (Application Specific Integrated Circuit), amelyben az ipari környezetben használt digitális célhardverek logikai tervezését és funkcionális verifikációját végezzük. Előbbi a HDL nyelvű tervezési folyamatokat jelenti, utóbbi pedig az ASIC-áramkörök, valamint a programozható módon konfigurálható áramkörök (FPGA, Field Programmable Gate Array) fejlesztési folyamatán belüli funkcionális ellenőrzést.

Az elektromos autófejlesztéssel foglalkozó projektünkben hibrid gépkocsik villamos hajtását vezérlő szoftvert fejlesztünk. A kiemelt figyelemmel kísért területen kulcsfontosságú partnere vagyunk a Siemens-nek, amely 2011-ben saját üzletágat alapított erre a témára. Az itt zajló munkában az evosoft már a kezdetektől fogva részt vesz: az intelligens frekvenciaváltó hajtást tesszük személygépkocsik meghajtására is alkalmassá. Ide kapcsolódik az a bázis-szoftveren végzett fejlesztésünk is, ami az autós környezetbe integrálja a hajtásvezérlést. Fejlesztéseinket már a termékekben is viszont láthatjuk – tavaly ősszel a Párizsi Autószalonon bemutatott új Volvo XC 90 az első hibrid Siemens-meghajtású jármű, amelynek szériagyártása hamarosan megkezdődik. A Volvo mellett a potenciális megrendelőink között tudhatjuk az Audit, a Daimlert, illetve beindultak a közös munkák a kínai BAIC-kal és a Great Wall-lal is.

Pálfalvi Csanád üzletág-igazgató

A CNC megmunkáló-központok ma már nagyon sok termék gyártásában szerepet kapnak. Így például az Airbus szárnyprofilja is CNC-vel készül, de a notebookok fémházát is ezek a berendezések marják ki. A maró eszköz szerszámtár-kezelő szoftverének fejlesztését, hibajavítását a maroknyi, ám annál lelkesebb projektteamünkkel segítjük.

Egy további projektünkben az összehangolt villamos energiával működő motorok (pl. nyomdaipar) felügyeletére készült hajtásvezérlés integrálását és tesztelését végezzük.

Az üzletág, és egyben az evosoft egyik legrégebbi projektje egy  motorvezérlő berendezések üzembe állításáért felelős programcsomag, amely a Siemens egyik kiemelt hajtáscsaládjának üzembe helyezéséhez nyújt segítséget. Az általunk fejlesztett termék látványos grafikus dialógusai, asszisztensei teszik egyszerűvé a hajtáscsalád eszközei komplex funkcióinak konfigurálását, ezek mellett a programmal hibadiagnosztikai feladatok is elvégezhetők. Az előbbihez szorosan kapcsolódó, kifejezetten az újabb, intelligens motorvezérlő termékcsalád üzembe helyezésére alapított a Siemens egy új szoftverkomponenst, amelynek a fejlesztésében szintén részt veszünk.
Oroszlánrészt vállalunk továbbá az automatizálás-technika legújabb Siemens-es platformjának a fejlesztésében és a tesztelésében is.

Foglalkozunk a Siemens hatástechnikai termékcsaládjához tartozó eszközök beágyazott szoftverfejlesztésével és tesztelésével, csapatunk az ide kapcsolódó tesztinfrastruktúrát is fejleszti és karbantartja. Egy-egy agilis csapat dolgozik az emberi életet óvó safety-funkciókon, az üzembe helyezés és diagnózis, a webszerver valamint tesztinfrastruktúra témákon.

Az üzletágnál stabil, komoly ipari háttérrel rendelkező projektekben veszünk részt, ugyanakkor követjük az aktuális szoftvertechnológiai trendeket is. Így a jelenünk része a részben már befejeződött agilis szoftverfejlesztési módszerekre való áttérés, amely bár elég komoly változást jelent, az evosofton belül megvan az ehhez a változáshoz szükséges összes szaktudásunk, gyakorlati tapasztalatunk.

Az üzletágunknál már több mint kétszázan dolgozunk, főként Budapesten és kisebb részben a szegedi telephelyünkön.