EJMSZ- és IVSZ-tagság

Az evosoft Hungary Kft. tagja az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetségnek (EJMSZ), e mellett az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) is.
A két szervezettel közösen célul tűztük ki, hogy segítjük a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, megmutatjuk számukra a mérnöki karrierben rejlő lehetőségeket, és együtt teszünk azért, hogy a műszaki életpálya még vonzóbb legyen a fiatalok számára.

A magyar piacon hiány van a mérnökökből. Már ma is látszanak az első jelek arra, hogy komoly probléma előtt állunk, ám a helyzet néhány éven belül súlyosbodni fog: túl kevesen választják e pályát hivatásul.

Az evosoftnál úgy érezzük, hogy mi is tehetünk azért, hogy ezt a tendenciát megállítsuk, és mi is felelősek vagyunk a mérnöki utánpótlásért. E miatt döntöttünk úgy, hogy e két szervezet égisze alatt többek között középiskolásoknak népszerűsítjük a mérnöki pályát, segítjük a fiatalok pályaorientációját.

Együtt a jövőért! Együttműködünk a Dunaújvárosi Egyetemmel és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ)

Az evosoft e két szervezettel közösen 2015 decemberében szándéknyilatkozatot írt alá, melyben célul tűzték ki a hazai műszaki felsőoktatás és a mérnöki életpálya népszerűsítését, a tehetséggondozást, és e cél érdekében közösen lépnek fel. Az együttműködéstől azt várják, hogy a jövő mérnökgenerációi maradandó és az emberek hétköznapjait segítő alkotásokra legyenek képesek, versenyképesebbé téve a magyar gazdaságot és az országban összpontosuló szellemi tőkét.

Szándéknyilatkozat aláírása - aláírók (balról jobbra): Dr. Várady Péter, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője, Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem  rektora és Laufer Tamás, az Informatkai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnöke