CSR az evosoftnál (videó!)

A magyar piacon hiány van a mérnökökből. Már ma is látszanak az első jelek arra, hogy komoly probléma előtt állunk, ám a helyzet néhány éven belül súlyosbodni fog: túl kevesen választják e pályát hivatásul.
Az evosoftnál úgy érezzük, hogy mi is tehetünk azért, hogy ezt a tendenciát megállítsuk, és mi is felelősek vagyunk a mérnöki utánpótlásért. E miatt döntöttünk úgy, hogy az evosoft CSR tevékenységét is ebbe az irányba tereljük, és két hazai szervezet égisze alatt népszerűsítjük a mérnöki pályát, segítjük a fiatalok pályaorientációját.
Együttműködünk az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) és az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséggel (EJMSZ). A közös munka részeként részt vettünk például a Digitális Témahét nevű országos kezdeményezésben, amelyen általános és középiskolás gyermekeknek népszerűsítettük a mérnöki szakmában rejlő lehetőségeket. Az EJMSZ-szel közösen készült videónkban az evosoftnál zajló szakmai munkát mutatjuk be.
 

CSR tevékenységünk részeként korábban egy fővárosi és egy szegedi gyermek-egészségügyi intézményt újítottunk meg: 110 kolléga részvételével szebbé varázsoltuk a Heim Pál Gyermekkórház kertjét, ezen túl a szegedi Gyermekgyógyászati Központ Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai részlegének 8 hálótermét és az intézmény belső kertjét hozták rendbe a kollégák.

Nézd meg a budapesti eseményről készült videónkat.

A budapesti CSR nap evosoftos segítői