Céggyűlés (videó!)

Évértékelő céggyűlésünket minden év végén, decemberben szervezzük meg. Ezen az eseményen az ügyvezető, az üzletágvezetők és a szakmai kollégák tolmácsolásában számot vetünk az elmúlt esztendő legfontosabb történéseiről és a jövőbeli kilátásokról: a rövid és a hosszú távú terveinkről, kitűzzük a következő üzleti év céljait. A céggyűlések programját már három éve színpadi előadások mellett standos kiállítással is színesítjük, ahol maguk az evosoftos kollégák mutatják be, hogy nap, mint nap mivel foglalkoznak projektjeikben. 2015-ben egy új elemmel színesítettük a programot: az evosoftos témák mellett bemutatkozási lehetőséget biztosítottunk azoknak a kollégáknak, akik a fejlesztéseiket nemcsak a munkaidő alatt, hanem otthon, a szabadidejükben is szívesen csinálják. Hobbiként a saját szórakozásukra vagy akár a hétköznapi életük megkönnyítésére fejlesztenek egy-egy eszközt, programot, játékot – ami valljuk be, mérnököknél nem meglepő. A hobbiprojekt-bemutatóknak elsöprő sikere volt a céggyűlésen.

Az elmúlt több mint 20 év hatalmas mértékű fejlődését jól mutatja, hogy a céggyűléseket évekig kis egyetemi előadókban tartottuk, aztán idővel már csak a legnagyobb budapesti egyetem legnagyobb előadótermében fértünk el. Ekkor sem voltunk már kis cég, ám mára ezeket a helyszíneket - nagy örömünkre - teljesen kinőttük! 2014 volt az első olyan év, amikor mindhárom telephelyről összegyűltünk Budapesten, több mint 800-an, 2015-ben 900-an, míg 2016-ban ez a szám már közel 1000 volt. Évértékelő rendezvényünk ad alkalmat arra is, hogy méltassuk a kollégákat és az „Év embere”, valamint az „Év csapata” díjátadón elismerjük a legjobbakat. Az elismerést az a kolléga és csapat nyeri el, akik kitartó és lelkes munkájukkal az adott üzleti évben kiemelkedőt, példaértékűt alkottak a cég életében.

evosoft céggyűlés

Szakmai projektbemutató a  céggyűlésünkön

A  céggyűlésről a rendezvényt követően Várady Péter ügyvezetőnk mondott pár szót, nézd meg az erről készült riportot.

„Az evosoft egy erős, lendületes és nagyszerű szakemberekből álló közösség ” Dr. Várady Péter ügyvezető e szavakkal értékelte az evosoft történetének legnagyobb céggyűlését 2015ben.

A kollégáknak minden üzletág projektbemutató standos kiállítással készült. Nézd meg a kiállítás résztvevőivel készültek videós riportokat, biztosan találsz köztük érdekes szakmai információkat, és megnézheted azt is, hogy milyen projekteken dolgozunk.

Kovács Balázs kollégánk mutatja be a céggyűlésen debütált, komplex ipari automatizálást szemléltető evoFactory modellt. A makett több üzletág összefogásával készült, a Fischertechnik eszközeit felhasználva négy teljes értékű állomást mutat be: egy présgépet, egy forgácsoló gyártósort, egy pneumatikus megmunkálóközpontot és egy 3D robotot.  A makett vezérléséhez egy S7-1500 típusú PLC-t használtak fel a kollégák. Ez az eszköz képes lenne akár 8000 állomás vezérlésére is.

Őri András kollégánk az üzletági standjukon kiállított 3D metró szimulátort mutatja be, amellyel egy, a valóságban is létező koppenhágai metróvonal követhető nyomon abban a formában, ahogyan azt a szerelvény sofőrje a vezetőfülkéből látja.  A termék jelenlegi verzióját várhatóan Hongkongban, Londonban és Párizsban is üzembe helyezik.

Markovics Dániel a syngo.via terméket, és a fejlesztés során alkalmazott agilis módszertant mutatja be, amelyben az evosoft már több évre visszanyúló tapasztalatra tett szert. E módszerrel a termék készítői, a szoftverfejlesztők szoros kapcsolatot ápolnak a végfelhasználókkal, és sokkal gyorsabban, hatékonyabban tudnak reagálni a piaci igények változásaira.

A  céggyűlésen első alkalommal biztosítottunk bemutatkozási lehetőséget azoknak a kollégáinknak, akik szabadidejükben, hobbiként is szívesen foglalkoznak fejlesztési projektekkel. A standon megtekinthettünk egy időjárás-állomást, fejlesztője a videóban is nyilatkozó Szabó József; egy okosizzót, egy fűtésvezérlési rendszert és az „egy kocka időgépe” fantázianevet viselő Nixie csöves órát. Nézd meg a standról készült összeállítást.

Szökőcs Csaba kollégánk a céggyűlésen kiállított HR-es standok egyikeként az evoSWALP programot (evosoft Software Architect Learning Program) mutatja be. Ez egy összetett, belső képzési program az evosoftnál olyan tapasztaltabb kollégáknak, akik a jövőben architektként szeretnének tovább dolgozni. A program átfogó szemléletet ad a szoftverfejlesztés folyamatáról, ezen belül elsősorban az architektek szerepéről, feladatairól és felelősségéről.