3 mérnök, 3 életút

 

Mérnöknek lenni jó - de miért is? Három kollégánk példáján keresztül mutatjuk meg, hogy miért jó választás a mérnöki életút! Árpi, Bence és Brigi mindannyian az informatika iránt kötelezték el magukat, és ebben a szakmában találtak még azt a „valamit”, amitől teljesnek érzik a hétköznapokat, és amit örömmel végeznek.
3 ember, 3 életút, különböző tapasztalatokkal és élményekkel. Erről meséltek mindannyian:
Árpi, aki architect, Bence, aki projektvezető, és Brigi, aki most vezető szoftverfejlesztő az evosoftnál.
 
 
Brigi 5 éve jött az evosofthoz, egy éppen akkor induló projektbe, a DCC plusba (Drive Control Chart, grafikus programozási nyelv – szerk.) kapcsolódott be, és a mai napig ebben a csapatban dolgozik, korábban scrum masterként, jelenleg vezető szoftverfejlesztő és branch master. A prototípusfejlesztéstől kezdve részt vállalt a termék fejlesztésében, új funkciók megalkotásában és tesztelésében, most a DCC első piaci megjelenését várja a csapatával.
 
 
 
Bence több mint 10 éve dolgozik az evosoftnál, ahol a világ egyik legnagyobb .NET-es programjának, a TIA Portálnak (Totally Integrated Automation Portal) a fejlesztésében vesz részt. Talán nincs is a világon olyan projekt, amely a fejlesztők száma, vagy a .NET-es kódmennyiség tekintetében felülmúlná vagy megközelítené a TIA Portált.
Bence fejlesztőként kezdte nálunk, majd éveken át Team Managerként sikeresen vezetett egy több mint 30 fős csapatot. Kivívta az ügyfelünk szakmai elismerését, és projektvezetői megbízatást kínált fel számára. Ekkor Bence válaszúthoz érkezett: az általános menedzseri feladatok és a szakmai mérnöki út között kellett döntenie. Bence választása az utóbbi lett, így projektvezetőként ma is aktív szerepet vállal a termék formálásában.
 
 
 
Árpi több mint 5 éve dolgozik az evosoftnál, gyakornokként kezdte nálunk a pályafutását. Részben szoftverfejlesztéssel, részben pedig szoftverfejlesztési folyamatokkal kezdett foglalkozni. Az agilis módszertan mindig is érdekelte, így ebbe az irányba mozdult tovább. Az orvostechnikai üzletágunk toolfejlesztő csapatának tagjaként tanult bele a SCRUM módszertanba, majd egy évvel ezelőtt a syngo projekt architectje lett. Kamaszkora óta fejleszt, először csak hobbiként, aztán már szakmaként is ezt űzi, ma már igencsak magas szinten.